این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۲۲، شماره ۴، صفحات ۵۷-۶۷

عنوان فارسی اثر عصاره اتانولی و آبی پروپولیس استان کردستان بر باکتری باسیلوس پومیلوس، سودوموناس سرینگه و سراشیا پلیموتیکا
چکیده فارسی مقاله مقدمه:یکی از محصولات مهم کندوهای عسل، پروپولیس است که خاصیت ضد باکتریایی دارد. هدف از این تحقیق، تعیین فعالیت ضد میکروبی عصاره پروپولیس بر روی سویه‌های باکتریایی باسیلوس پومیلوس، سودوموناس سرینگه و سراشیا پلیموتیکادر شرایط آزمایشگاهی است. روش بررسی: پس از جمع‌آوری پروپولیس از مناطق مختلف استان کردستان و تهیه عصاره‌های الکلی وآبی، حداقل غلظت مهارکنندگیMIC  و غلظت کشندگی MBC روی سویه‎‌های باکتری مورد ارزیابی قرار گرفت. برای آنالیز آماری، از نرم‌افزار SPSSدر قالب طرح کاملاً تصادفی و برای مقایسه میانگین داده ها از آزمون آماری DUNCANدر سطح احتمال 5 درصد استفاده گردید. یافته‌ها:میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی (با استفاده از دو حلال اتانول 96 درصد و دی متیل سولفواکسید) به صورت معنی داری بیش از عصاره آبی پروپولیس بود (05/0>P). حداقل غلظت مهارکنندگی(MIC) عصاره الکلی اتانولی پروپولیس برای باکتری باسیلوس پومیلوس 328/0 و برای سراشیا پلیموتیکاو سودوموناس سرینگه به ترتیب 656/0 و 31/1و همچنین حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره الکلی اتانولی پروپولیس برای باکتری‌های باسیلوس پومیلوس، سراشیا پلیموتیکاو سودوموناس سرینگه به ترتیب328/0، 656/0 و31/1 میلی‌گرم بر میلی‌لیتربه‌دست آمد. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)عصاره الکلی دی متیل سولفواکسید برای باکتری‌های باسیلوس پومیلوس، سودوموناس سرینگه و سراشیا پلیموتیکابه ترتیب 656/0، 31/1و 31/1، همچنین حداقل غلظت کشندگی(MBC)به ترتیب،656/0،31/1 و 31/1 تعیین گردید. پس از آن حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)عصاره آبی برای باکتری‌های باسیلوس پومیلوس، سراشیا پلیموتیکاو سودوموناس سرینگه به ترتیب 31/1، 62/2 و 62/2 مشاهده و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره آبی به ترتیب62/2، 25/5 و 25/5 مشخص شد. نتیجه‌گیری: عصاره الکلی و آبی پروپولیس قادر به کنترل باکتری‌های باسیلوس پومیلوس، سراشیا پلیموتیکاو سودوموناس سرینگه در شرایط آزمایشگاهی بودند. کلید واژه: باسیلوس، پروپولیس، سراشیا، سودوموناس وصول مقاله:1/9/95 اصلاحیه نهایی:23/2/96 پذیرش:24/3/96
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باسیلوس، پروپولیس، سراشیا، سودوموناس

عنوان انگلیسی Evaluation of antibacterial properties of alcohol and water extracts of propolis on Bacillus pumilus, Pseudomonas syringae and Serratia plymuthica
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Propolis is one of the most important bee products which has antibacterial property. This study was conducted to investigate antibacterial activity of propolis on Bacillus pumilus, Pseudomonas syringae and Serratia plymuthica. Material and Method: After propolis collection from different parts of Kurdistan Province and preparation of its alcohol and water extracts, minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) for bacterial strains were determined. Data analysis was carried out by use of SPSS software. To compare mean values we used Duncan test at the significance level of 5%. Results: Use of alcoholic solvent (96% ethanol and dimethyl sulfoxide) resulted in a greater mean diameter of growth inhibitory zone in comparison to water extract solvent (p< 0.05). Inhibitory concentrations (MICs) of alcoholic extract of propolis for Bacillus pumilus, Pseudomonas syringae and Serratia plymuthica were 0.328, 0.656 and 1.31 mg/ml and The MBCs, were 0.328, 0.656 and 1.31 mg/ml respectively. The MICs of dimethyl sulfoxide extract for Bacillus pumilus, Pseudomonas syringae and Serratia plymuthica were 0.656, 1.31 and 1.31 mg/ml and its MBCs for the above mentioned bacteria were 0.656, 1.31 and 1.31 mg/ml respectively. MICs of water extract of propolis for Bacillus pumilus, Pseudomonas syringae and Serratia plymuthica were 1.31, 2.62 and 2.62 and its MBCs for these bacteria were 2.62, 5.25 and 5.25 respectively. Conclusion: According to the results, alcohol and water extracts of propolis showed significant effects against Bacillus pumilus, Pseudomonas syringae and Serratia plymuthica in laboratory condition. Keywords: Bacillus,Proplois, Serratia, Pseudomonas. Received: Nov 21, 2016       Accepted: Jun 14, 2017
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bacillus,Proplois, Serratia, Pseudomonas.

نویسندگان مقاله فایقه اطمینانی | faegheh etminani
young researchers and elite club, sanandaj branch, islamic azad university, sanandaj, iran
عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

ادیبه اطمینانی | adibeh etminani
young researchers and elite club, sanandaj branch, islamic azad university, sanandaj, iran
عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

شعله درویشی | shoaleh darvishi
department of food science amp;technology, sanandaj branch, islamic azad university, sanandaj, iran.
گروه علوم صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، سنندج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سنندج (Islamic azad university of sanandaj)


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-166&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/33/article-33-445721.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات