این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۶۹-۷۸

عنوان فارسی وضعیت دریافت غذایی، ترکیب بدن و توان هوازی بسکتبالیستهای حاضر در اردوی آمادگی تیم ملی جمهوری اسلامی ایران طی سال ۱۳۷۶
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: با توجه به اهمیت ارزیابی وضع تغذیه ورزشکاران بویژه در طول اردوهای آماده سازی جهت مسابقات ورزشی و از آنجا که یکی از ورزش های مدال آور برای کشور بخصوص در مسابقات منطقه ای و المپیک رشته ورزشی بسکتبال است، از این رو در تحقیق حاضر دریافت غذایی، میزان چربی بدن و توان هوازی بسکتبالیست های حاضر در اردوی آمادگی تیم ملی جمهوری اسلامی ایران در سال 76 مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: طی یک بررسی توصیفی مقطعی 14 بسکتبالیست مرد حاضر در اردوی آمادگی تیم ملی جهت شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا در سنین 3.1±25.6 سال، قد 6±191 سانتیمتر، وزن 8.1±87.3 کیلوگرم و BMI برابر با 1.7±23.9 در سه مرحله از یک دوره تمرینی (شروع تمرینات، طی تمرینات و قبل از رقابت) تحت آزمون های تن سنجی شامل اندازه گیری وزن، BMI، میزان چربی بدن و توان هوازی از طریق اندازه گیری حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2max) قرار گرفتند و طی دو مرحله (شروع تمرینات و طی تمرینات) نیز ارزیابی وضع تغذیه و دریافت غذایی از طریق بررسی مصرف مواد غذایی در 7 روز غیر متوالی و به روش توزین انجام گرفت. جهت آنالیز شیمیایی غذای پخته و ترکیبی سرو شده در اردو، نمونه های جمع آوری شده بعد از نگهداری در فریزر و انتقال به آزمایشگاه تغذیه تجربی انستیتو از نظر میزان پروتئین، چربی و کربوهیدرات آزمایش گردیدند. یافته ها: تغییرات وزن ورزشکاران مورد بررسی و BMI در طول مراحل بررسی ناچیز و از نظر آماری معنی دار نبود. ضخامت چربی زیر جلد از 13.7±42.9 به 9.9±34.6 میلی متر کاهش یافت (P< 0.02) و حداکثر اکسیژن مصرفی از 3.3±42.3 میلی متر بر کیلوگرم دقیقه به 2.2±44.5 افزایش یافت (P< 0.05). در مرحله اول میزان انرژی دریافتی 3900 کیلوکالری که از کربوهیدرات به میزان 50%، پروتئین 15% و چربی 35% کل کالری دریافتی را تشکیل و در مرحله دوم میزان انرژی دریافتی 3600 کیلوکالری بود که کربوهیدرات به میزان 55%، پروتئین 15% و چربی 30% کل کالری می باشد و هر دو میزان آن ها در محدوده طبیعی قرار داشت. از نظر ویتامین ها و املاح: آهن، کلسیم و ویتامین C بیشتر از میزان توصیه شده ویتامین های B1 و B2 و نیاسین در محدوده توصیه گردیده و تنها ویتامین A و B6 کمتر از میزان توصیه شده دریافت گردیدند. نتیجه گیری: دریافت ماده مغذی ورزشکاران در محدوده توصیه شده را نشان می دهد. لزوم تحقیقات بعدی در زمینه پایش دریافت مواد مغذی ورزشکاران، آموزش تغذیه ورزشکاران و مربیان و نیز پژوهش های مداخله ای تغذیه ای با ارائه یک برنامه غذایی پیشنهادی در طول اردوهای آماده سازی تیم های ملی توصیه می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دریافت غذایی، ترکیب بدن، بسکتبال، حداکثر اکسیژن مصرفی

عنوان انگلیسی Food intake, body composition and aerobic capacity of Iranian National Basketball Team, 1997
چکیده انگلیسی مقاله History and Objectives: In order to evaluate the nutritional status of athletes during preparation of important matches and one of the major games in Iran is basketball, the present study will determine the of nutritional intake, body fat and aerobic capacity of basketball athletes of national team in 1997. Materials and Methods: A cross sectional descriptive study on 14 male basketball players was carried out. The mean age, height, weight and BMI was 25.6±3.1 years, 191±6 centimeters, 87.3±8.1 kilograms and 23.9±1.7 respectively. Weight, BMI, body fat and aerobic capacity on the basis of Oxygen consumption were determined in 3 stages of before the start of training, during the train and after training. In addition nutritional status and food intakes were assessed at the start and end of trainings by determining the food intake in 7 non-interval days. Foods were transferred into the laboratory for determination of proteins, lipids and carbohydrate content. Results: Weight and BMI variation during training was insignificant. Intradermal fat thickness was reduced from 42.9±13.7 to 34.6±9.9 mm (P< 0.02). Maximum Oxygen intake was increased from 42.3±3.3 to 44.5±2.2 mm/kg-min (P< 0.05). At the first stage the caloric intake was 3900kcal, which consisted of carbohydrates (50%), protein (15%) and fat (35%). At the second stage the caloric intake was 3600kcal, which consisted of carbohydrates (55%), protein (15%) and fat (30%), which were in normal range. Intake of Iron, calcium and vitamin C was higher than recommended allowance, B1, B2 and Niacin was within the recommended range and vitamin A and B6 was lower than recommended allowance. Conclusion: The food intake of athletes was within the recommended allowance range. Further research on the assessment of nutritional values taken by athletes, nutrition educational programs for athletes and their coaches and interventional nutritional study of a given nutritional program is suggested.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ناهید سالارکیا | nahid salarkia
institute of nutrition research, shaheed beheshti university of medical sciences, tehran, iran
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

سید مسعود کیمیاگر | sayed masoud kimiagar


علی غضنفری | ali ghazanfari


آزاده امین پور | azade aminpour



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-524&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات