این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
Iranian Journal of Public Health
، جلد ۲۹، شماره ۱-۴، صفحات ۲۹-۳۶
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
INFLUENCE OF TEMPERATURE AND GLUCOSE ON PRODUCTION OF THERMO STABLE ENTEROTOXIN OF YERSINIA ENTEROCOLITICA
چکیده انگلیسی مقاله
Yersinia enterocolitica is newly included in the classification of both the invasive bacteria, e.g. Shigella, and the toxicogenic bacteria, e.g. Escherichia coli. Five human strains and 45 environmental strains were used to produce Y.enterocolitical enterotoxin at 40C, 240C and 370C using infant mouse assay. At 250C enterotoxin was produced by 10 environmental strains and by all of the 3 human strains. At 40C, enterotoxin was produced by only 3 environmental strains. At 370C, none of the strains produced enterotoxin. This enterotoxin was stable for 60 min at 1000C and 1210C (autoclave) for 20 min and did not lose its activity in infect mouse assay. Increased production on enterotoxin was observed following addition of 0.4% glucose in culture medium only at 250C, but not at 370C.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Yersinia enterocolitica, Enterotoxin
نویسندگان مقاله
| soltan dallal
| soltan dallal
نشانی اینترنتی
http://ijph.tums.ac.ir/index.php/ijph/article/view/1687
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
Articles
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات