این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۲۴، شماره Supplementary، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی تأثیر مصرف مکمل آب زرشک بر سطح پروستاگلاندین E۲ ناشی از فعالیت شدید هوازی در دختران جوان فعال
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: فعالیت ورزشی شدید می‌تواند موجب آسیب‌های ناشی از استرس اکسایشی و التهاب و در نتیجه کاهش عملکرد ورزشی شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین تأثیر مصرف دو هفته مکمّل آب زرشک بر التهاب ناشی از فعالیت شدید هوازی در دختران جوان فعال بود. روش تحقیق: در یک مطالعه نیمه‌تجربی،20 زن جوان که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند به‌شکل تصادفی به دو گروه 10نفری تجربی (دریافت‌کننده مکمّل آب زرشک) و کنترل (دریافت‌کننده دارونما) قرار گرفتند. گروه تجربی روزانه ml250 آب زرشک طبیعی و گروه کنترل روزانه ml250 دارونما به‌مدت دو هفته دریافت کردند. بعد از دو هفته، افراد هر دو گروه در یک جلسه فعالیت شدید هوازی شرکت کردند. میزان پروستاگلاندین E2(PGE2) سرمی، قبل و بعد از مصرف و بلافاصله پس از آزمون تا مرز واماندگی (آزمون بروس) اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: میزان PGE2 سرمی پس از فعالیت شدید ورزشی در گروه تجربی (2/21+5/85) کاهش معنی‌داری در مقایسه با گروه کنترل (3/71+4/103) داشت (05/0P≤). نتیجه‌گیری: به‌طور کلی  مصرف 2 هفته آب زرشک می‌تواند برای کمک به بهبود عملکرد ورزشی از طریق کاهش آثار التهابی PGE2، در فعالیت ورزشی شدید مؤثّر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مکمّل آب زرشک، پروستاگلاندین E2، فعالیت ورزشی شدید

عنوان انگلیسی The effect of Barberry Juice supplement on Prostaglandin E2 level caused by intense aerobic activity in active young girls
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Intense exercise can cause damages caused by oxidative stress and inflammation and, as a result, reduce exercise performance. The present study aimed at determining the effect of barberry juice supplement on the inflammation caused by intense aerobic activity in active young girls. Materials and Methods: In a quasi-experimental study, 20 young girls who had the inclusion criteria were randomly divided into two equal groups of case (receiving Barberry juice supplement) ans control (receiving placebos). The case and the control groups received 250 ml natural Barberry juice and 250ml placebos for two weeks, respectively. After the period, both of the groups took an intense aerobic exercise programme. Immediately before and after receiving Barberry juice and placebos; and also immediately after the exercise programme bordering exhaustion prostaglandin E2 (PGE2) serum level was assessed. Results: Repeated measurements revealed that PGE2 serum levels at rest state and after intense exercise activity reduced in the Barberry juice group .Besides, there were significant differences between groups the Barberry juice and placebo groups, (P≤ 0.05) Conclusion: Generally speaking, the supplement of Barberry juice can be useful in preventing decreased performance caused by the inflammatory effects of PGE2 due to intense physical exercise.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بابک هوشمند مقدم | babak hooshmand moghadam
department of exercise physiology. university of tehran, tehran, iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمدرضا کردی | mohammad reza kordi
department of exercise physiology. university of tehran, tehran, iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سحابه مهدیان | sahabeh mahdian
department of exercise physiology. alborz international campus, university of tehran, tehran, iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، پردیس بین المللی البرز، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2087-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/44/article-44-447656.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات