این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
Iranian Journal of Public Health
، جلد ۱۰، شماره ۱-۴، صفحات ۲۹-۳۶
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
INVESTIGATION ON THE AFLATOXIN CONTAMINATION OF THE IRANIAN WHITE CHEESE
چکیده انگلیسی مقاله
In this investigation Aflatoxin contamination of eighty different Iranian white cheeses were determined by T.L.C. method. The result of this study showed that, 97.5% of the samples contained Aflatoxin M1 & M2 which are transferred from milk. As far as direct contamination, 30% of the samples contained aflatoxin B1, G1, G2, from which 2.5% contained aflatoxin B1, 5% contained aflatoxin B2, 20% contained aflatoxin G1 and 7.5% were contained aflatoxin G2. The amount of aflatoxin M1 was determined in 21 different samples (Table 3), the maximum amount of 250 µg/kg was found. In this paper, necessary hygienic recommendation was given to prevent and control aflatoxin contamination in cheese and other dairy products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Iranian whife cheese
نویسندگان مقاله
v پروانه | v parvaneh
m شاهین | m shahin
g کریم | g karim
j کردی | j kordi
نشانی اینترنتی
http://ijph.tums.ac.ir/index.php/ijph/article/view/2818
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
Articles
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات