این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۷، شماره ۱۵۲، صفحات ۱۴۳-۱۵۲
عنوان فارسی
بررسی میزان باقی مانده سموم دیازینون و مالاتیون در خیار تولیدی استان مازندران در سال ۱۳۹۴
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: آفتکشها بهدلیل سمیت مزمن میتوانند در بدن تجمع پیدا کنند. تجمع سموم در بدن با تماس مستقیم از طریق در معرض سموم قرار گرفتن یا غیر مستقیم از طریق غذا ، تنفس یا جذب از راه پوست اتفاق میافتد. هدف این مطالعه بررسی میزان باقیمانده سم دیازینون و مالاتیون در محصولات خیار تولیدی و مصرفی شهرستانهای استان مازندران بوده است. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی سموم مالاتیون و دیازینون از نمونههای خیار جمعآوری شده از شهرستانهای مختلف استان مازندران در سال 1394 توسط حلال آلی ان-هگزان استخراج گردید و توسط دستگاه روتاری حلال خارج شد. سپس سطوح دیازینون و مالاتیون با استفاده از گازکروماتوگرافی که با دتکتور جرم سنجی (MS) تجهیز شده بود ارزیابی گردید. در این مطالعه حساسیت بر اساس ppb (قسمت در میلیارد ) بود. یافتهها: تمام نتایج بهدست آمده از دیازینون مناطق مختلف در محدوده مجاز بودند. ولی نتایج بهدست آمده از مالاتیون بعضی مناطق در محدوده مجاز نبودند. بالاترین میزان سم مالاتیون مربوط به بابل و پایینترین میزان خوانده شده آن مربوط به آمل، بالاترین میزان سم دیازینون مربوط به بابل و پایینترین میزان خوانده شده آن مربوط به کیاکلا بود. استنتاج: نتایج بهدست آمده بیانگر آن است که نمونههای خیار انتخاب شده دارای باقیمانده سم دیازینون در محدوده مجاز ( ppm 50) می باشد ولی میزان مالاتیون در محدوده مجاز (0.2ppm( 200ppb)) در بعضی از شهرستانها نمیباشدکه در برخی موارد میتواند مسمومیتهایی را برای انسان ایجاد کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Assessment of Diazinon and Malation Residues in Cucumber Produced in Mazandaran, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Pesticides can accumulate in the body due to chronic toxicity. This accumulation is caused by direct exposure to the chemicals or indirect exposure, i.e. foods, breathing, and skin. This study was performed to assess the levels of diazinon and malathion residues in cucumber produced in Mazandaran province, Iran. Materials and methods: In this experimental study, 132 samples of cucumber were collected from different cities in Mazandaran province during summer 2015. Malathion and diazinon were extracted from the samples using n-hexan and their residual levels were analyzed by QUECHERS and GC-MS. ppb sensitivity was also considered. Results: The mean residual contents of diazinon in all samples were lower than that of Iran standard levels. But the residual level of malathion was higher in some samples. The highest and lowest contents of malathion and diazinon were detected in samples obtained from Babol and Amol, and Babol and Kiakola, respectively. Conclusion: Wide application of pesticides in samples studied caused unacceptable levels of residuals, particularly malathion, therefore, permanent control of pesticide residues in vegetable products such as cucumber, is necessary.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد شکرزاده | mohamad shokrzadeh
associate professor, department of toxicology and pharmacology, pharmaceutical sciences research center, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
دانشیار، گروه سم شناسی و فارماکولوژی، دانشکده دارو سازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
احمد علی عنایتی | ahmadali enayati
professor, department of entomology, health sciences research center, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
استاد، گروه حشره شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
حسن مکرمی | hasan mokarami
expert of food and drug adminstration, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
کارشناس سازمان غذا و دارو مازندران، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
علی زبار | ali ziar
msc student in toxicology, student research committee, faculty of pharmacy, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
گروه سم شناسی و فارماکولوژی، دانشکده دارو سازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-289-11&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-448451.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سم شناسی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات