این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
اخلاق در علوم و فناوری
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۶۵-۷۲
عنوان فارسی
امنیت غذایی و اخلاق زیستی در کشاورزی پایدار
چکیده فارسی مقاله
زمینه: امنیت غذایی یکی از مهمترین مؤلفههای امنیت انسانی است. در دهههای اخیر، روشهای ناپایدار کشاورزی که صرفاً برای افزایش تولید گسترش یافتهاند، نه تنها جایگاه انسان در قالب نگاهبان طبیعت را زیر سوال بردهاند، بلکه عدم پایداری در تولید، امنیت غذایی انسان را نیز به مخاطره انداخته است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی چگونگی دستیابی به امنیت غذایی در کشاورزی پایدار، ضمن رعایت ملاحظات اخلاق زیستی است. نتیجهگیری: یافتههای این بررسی نشان میدهد در چند دهه اخیر با توجه به ناپایداری سامانههای رایج کشاورزی، انسان در مواجهه با طبیعت، جنبههای اخلاقی را زیر پا گذاشته و نسبت به آن بیتوجه بوده است. کشاورزی پایدار رسالت خویش را زمانی به فرجام رسانده که ضمن تامین امنیت غذایی، جنبههای اخلاقی تولید نیز رعایت گردد. در حالی که کشاورزی رایج قائل به تفکری انسانمحور بوده و هیچ موجودی را به غیر از انسان واجد جایگاه اخلاقی نمیشمارد. کشاورزی طبیعی که از شاخههای کشاورزی پایدار و بر گرفته از نگرشی غیر انسان محور است، جایگاه اخلاقی را به سایر موجودات زنده یا چرخهحیات به عنوان یک کلّیت تعمیم میدهد. نتایج این بررسی نشان میدهد کشاورزی طبیعی امنیت غذایی بشر را در گرو امنیت و حفظ تمامیت طبیعت میپندارد و حفظ تمامیت طبیعت را منوط به حفظ جایگاه اخلاقی آن میداند. جنبههای اخلاق زیستی در کشاورزی پایدار نه تنها با تولید منافات ندارد، بلکه از پیششرطهای نیل به امنیت غذایی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اخلاق زیستی، امنیت غذایی، کشاورزی پایدار، کشاورزی طبیعی
عنوان انگلیسی
Food Security and Bioethics in Sustainable Agriculture
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Food security is one of the most vital constituents of human security. The objective of the present study was to evaluate simultaneous access to food security and bioethics in sustainable agriculture. Conclusion: In the last decades, it seems that human in relation with nature, has ignored ecological and ethical aspects and disregarded the nature. Therefore, Sustainable agriculture will not fulfill its prophecy to provide food security unless there is respect for ethical aspects in this way. Contrastingly, conventional agriculture, by anthropocentric point of view, does not consider ethically any living beings except human and without respecting living beings' intrinsic value. Organic agriculture is an approach in sustainable agriculture and has been emerged from a non-anthropocentric attitude. Results revealed that organic agriculture has faith in intrinsic value for nature and its living beings as a whole. It believes that human food security is related to preserve nature's integrity thereby preserving integrity of the nature is depended to respecting its ethical value. The fact is, considering bioethics in sustainable agriculture and ideal production is not divergent but also bioethics is a vital commitment in agriculture to achieve global food security.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عبدالمجید مهدوی دامغانی | mahdavi damghani
سید شهاب الدین معین الدینی | seyed shahabeddin
نشانی اینترنتی
http://ethicsjournal.ir/browse.php?a_code=A-10-1-58&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/574/article-574-450366.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات