این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۷۶-۹۰

عنوان فارسی تأثیر کمبود اسید‌های آمینه‌ چند زنجیره در جیره ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta) بر فاکتورهای رشد، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و ترکیب شیمیایی بدن
چکیده فارسی مقاله در مطالعه‌ی حاضر اثرات کاهش چهل درصدی اسیدهای آمینه‌ی ضروری چند زنجیره شامل لوسین، ایزولوسین و والین در جیره غذایی بر فاکتورهای رشد، تغذیه، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و فعالیت آنزیم‌های گوارشی ماهی صبیتی به مدت 42 روز در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی در تابستان سال 1393مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق واجد چهار تیمار غذایی در سه تکرار بود که شامل جیره غذایی شاهد با میزان و نسبت مناسب از همه‌ی اسیدهای آمینه ضروری و سه تیمار با کاهش 40% هر یک از اسیدهای آمینه لوسین (LEU)، ایزولوسین (ILE) و والین (VAL) نسبت به جیره کنترل بود. کمبود اسیدهای آمینه چند زنجیره جیره غذایی منجر به کاهش شاخص‌های رشد، تغذیه، تثبیت نیتروژن، کاهش شاخص چربی احشایی، چربی خام و انرژی ناخالص لاشه و همچنین کاهش فعالیت آنزیم‌های گوارشی لوزالمعده پانکراسی گردید (05/0 P >)، اما تأثیر معنی‌داری بر اسید‌های آمینه چند زنجیره لاشه نداشت. ذخیره‌سازی اسیدهای آمینه کاهش یافته شده در بدن مشاهده شد. بر اساس نتایج این آزمایش اثرات اسید‌های آمینه چند زنجیره در ماهی صبیتی بر رشد، متابولیسم چربی و فعالیت آنزیم‌های پانکراسی در بدن و همچنین عدم وجود رابطه‌ی آنتاگونیستی در بین اسیدهای آمینه‌ی چند زنجیره در این ماهی مشخص شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید‌ آمینه‌، آنزیم های گوارشی، فاکتور‌های رشد، ماهی صبیتی

عنوان انگلیسی Effects of branched-chain amino acid deficiency in diets on growth factors, pancreatic enzymes activity and whole body proximate of Sobaity seabream juvenile (Sparidentex hasta)
چکیده انگلیسی مقاله On the current study the effects of reducing branched-chain amino acids (BCAA) in diets of Sobaity sea bream in a constant level (40%) on growth and nutritional indices, pancreatic enzymes activity, whole body chemical proximate and amino acids, was assessed. This experiment was conducted in Marine Fish Research Station of Imam Khomeini harbor during July and August of 2014. For these purposes, four different treatments in triplicate were used during 42 days in the base of feeding with semi purified diets containing crystalline amino acids. The control diet was without any deficiency, the leucine (LEU), isoleucine (ILE) and valine (VAL) diets were deficient in leucine, isoleucine, and valine respectively. According to the results, the survival rate was not affected by treatments. Growth and nutritional factors including final weight, the percentage of weight increase, specific growth rate, protein efficiency and nitrogen retention were decreased in deficient diets related to the control but feed conversion ratio increased. Crude lipid decreased in all deficient treatments that showed disorder in lipid metabolism in regards to BCAA deficiency. Leucine, isoleucine and valine content of the whole body showed no significant differences between treatments in spite of deficiency in diets that showed amino acids sparing for these three essential amino acids. Reduction in pancreatic enzyme activity showed the relations of BCAA on secretion and activities of these enzymes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مرتضی یعقوبی | morteza yaghoubi
south iran aquaculture research center
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور

جاسم غفله مرمضی | jasem g marammazi
south iran aquaculture research center
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور

امید صفری | omid safari
ferdousi university of mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

منصور طرفی موزان زاده | mansour torfi mozanzadeh
khoramshahr university of marine science and technology
دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر (Khorramshahr marine science and technology university)


نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-321-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/662/article-662-450909.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات