این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۶۱، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثرات اسانس آویشن شیرازی ‘ اسید استیک ‘ درجه حرارت وزمان نگهداری بر روی احتمال رشدیک سلول و سلولهای مورد نیاز سالمونلا تایفی موریم درمحیط آبگوشت قلب –مغز
چکیده فارسی مقاله
هدف:اثرات اسانس آویشن شیرازی‘ اسید استیک ‘ درجه حرارت و زمان نگهداری بر روی احتمال رشد یک سلول و سلولهای مورد نیاز سالمونلا تایفی موریم دریک محیط مدل برات مورد بررسی قرا رگرفت. طرح: مشاهده رشد درمدل برات ومحاسبه لگاریتم درصد احتمال رشد (logp%) روش: لگاریتم درصد احتمال رشد (logp%) سالمونلا تایفی موریوم در محیط آبگوشت قلب ومغز (brain heart infusion broth) بصورت مدل متاثر از غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر ‘ 03/0و06/0درصد)‘ اسید استیک (4/7و6‘PH) ‘ درجه حرارت (35‘25و15 درجه سانتیگراد) وزمان نگهداری (تا 43 روز) مورد بررسی قرارگرفت. تجزیه وتحلیل آماری : تعیین اثرات تنها و توامان فاکتورهای رشد بر روی لگاریتم درصد احتمال رشد با استفاده از آنالیز واریانس نتایج: مقادیر %P log سالمونلا تایفی موریوم‘ بطور معنی داری (05/0>P) ‘ با آنالیز واریانس ) تحت تاثیر غلظت های مختلف اسانس ‘ مقادیر PH ‘ درجه حرارت نگهداری و اثرات تداخلی آنها قرار گرفت. حداکثرلگاریتم درصد احتمال رشد در غلظت صفر درصد اسانس و PH برابر 4/7 (محیط آبگوشت) در درجات حرارت 35‘25‘15درجه سانتیگراد به ترتیب 07/1‘07/1و 41/0 بود. در این PH و درجات اشاره شده بالا با غلظت 03/0 درصد اسانس به ترتیب به 93/2-24/3-24/3- کاهش پیدا نمود. با کاهش PH محیط به 6 در غلظت صفردرصد اسانس در درجات حرارت 35‘25‘15 به ترتیب 2‘76/0 و41/1 بود و با افزایش مقدار اسانس به 03/0 درصد و PH برابر 6‘ مقادیر logP% در سه درجه حرارت مورد نظر به ترتیب به 93/1-59/2-23/4-کاهش پیدا نمود در این حالت با افزایش غلظت اسانس به 06/0 مقادیر logP% در سه درجه حرارت مورد نظر به ترتیب به 93/1-‘59/2-و23/4- کاهش پیدانمود در بیانگر توقف رشد کامل باکتری بود. نتیجه گیری : با توجه به نتایج بدست آمده در تحقیق ‘ اسانس آویشن شیرازی احتمالا می تواند بعنوان یک نگهدارنده وضد باکتری مناسب لااقل علیه برخی ا زباکتریهای گرم منفی از جمله باکتری مورد مطالعه ‘ در برخی از مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
-
چکیده انگلیسی مقاله
Objective: To study the effect of zataria multi flora Boiss essential oil, acetic acid, temperature and storage time on probable growth of salmonella typhimurium in brain heart infusion broth. Design: Multiple factorial analysis of bacterial growth. Organism: Salmonella ryphimurium. Procedure: Log probability percentage (Log P%) for growth of salmonella typhimurium was investigated in Brain Heart Infusion (BHI)broth in response to different concentration of Zataria multifiora Boiss. essential oil (0.0, 0.03 and 0.06%) and acetic acid (pH,7.4 and 6) during 43 days storage at three temperature (35, 25 and 15°C). Results: The Log P% of S. typhimurium was affected significantly (Pcz0.05)by different concentrations of essential oil, pH levels, storage temperature and their interaction. The Log P% of S. typhimurium in BHI broth (pH, 7.4) with 0% essential oil at 35, 25 and 15°C were 1.07, 1.07 and 0.41, respectively. This log P% in response to 0.03 and 0.06% essential oils were -2.93, -3.24 and - 4.23, and -4.23, -4.23 and -4.23, respectively. The Log P% of S. typhimurium in BHI broth (pH, 6) with 0% essential oil at 35, 25 and 15°C were 2, 0.76 and 1.41, respectively. This Logp% in response to 0.03 and 0.06% essential oils were -1.93, -2.59 and -4.23, and -4.93, -4.93 and -4.93,respectively. At recent conditions, growth has been completely suppressed. Food safety implication: Based on the results of this study, Zataria multifiora Boiss. essential oil can be used as a growth inhibitor for salmonella in food products. J.Fac. Vet. Med. Univ. Tehran. 61,2:135-141,2006.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
دکتر ودود رضویلر | mohammad vadood
دکتر افشین آخوندزاده بستی | mohammad afshin akhondzadeh
دکتر رضا عباسی فر | mohammad reza abbasi فر
دکتر بهراد رادمهر | mohammad behrad
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_16536_449f0cbeec0f7add11bdc10467c7116d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-451631.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات