این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۵۶، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تجزیه ماده خشک و مواد فیبری کاه غلات توسط قارچهای بی هوازی شکمبه
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی توان قارچهای بی هوازی شکمبه در تجزیه ماده خشک و مواد فیبری از خوراکهای کاه برنج،کاه گندم،کاه جو،کاه گندم+اوره و کاه گندم+ملاس،استفاده گردید. قارچهای بی هوازی جداشده از شکمبه گوسفند به مدت 0 ، 3 ، 6 و 9 روز مواد خوراکی مذکور کشت داده شدند و تغییرات حاصله از نظر تجزیه ماده خشک،دیواره سلولی (NDF) ، دیواره سلولی فاقد همی سلولز،سلولز،همی سلولز و لیگنین (ADL) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در مدت 9 روز کشت قارچهای بی هوازی شکمبه گوسفند روی انواع کاه ها گستره کاهش ماده خشک از 6/14 تا 6/23 درصد و دیواره سلولی از 5/18 تا 7/32 درصد متفاوت بود که به ترتیب کمترین مقدار در کاه برنج و بیشترین مقدار در کاه گندم+اوره اندازه گیری شد. بیشترین مقدار کاهش دیواره سلولی فاقد همی سلولز(ADF) و همچنین همی سلولز به ترتیب برابر 5/27 درصد و 44 درصد مربوط به کاه گندم+اوره بود. کمترین مقدار درصد کاهش ADF(9/8 درصد)،ADL(3/13درصد)،سلولز(16درصد)مربوط به کاه گندم و همی سلولز(16درصد) متعلق به کاه جو بود. در همه خوراکها،مقدار تجزیه ماده خشک و مواد فیبری تا روز ششم بیشترین مقدار و بعد روند افزایشی با سرعت کم تا روز نهم ادامه داشت. داده ها و اطلاعات حاصله بیانگر توانایی قارچهای شکمبه گوسفند در تجزیه و کاهش ماده خشک،دیواره سلولی،دیواره سلولی فاقد همی سلولز،در انواع کاه غلات می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شکمبه، قارچهای بی هوازی، گوسفند، هضم فیبری،

عنوان انگلیسی -
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله anaerobic fungi, Fiber digestion, rumen, sheep

نویسندگان مقاله دکتر تقی قورچی |


دکتر محمد رضاییان |


دکتر شعبان رحیمی | mohammad shaban


دکتر غلامرضا قربانی |



نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_16660_6c1e13d70a2e62f6f1e7bd3930ef4da6.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-452022.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات