این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۵۵، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
مطالعه و مدلسازی مرحله رشد تأخیری سالمونلاتیفی موریم متأثر از عوامل رشد انتخابی
چکیده فارسی مقاله
در یک مطالعه چند فاکتوری ، اثرات مقادیر مختلف PH (5 تا 4/7) ، غلظتهای مختلف نمک طعام (5/0 تا 3 درصد) ، سوربات پتاسیم(صفر تا 3/0 درصد) و حرارت نگهداری (15 تا 35 درجه سانتی گراد) بر روی زمان رشد تأخیری (Lagtime) سالمونلاتیفی موریم(Salmonella typhimurium) در محیط مدل برات (Brain Heart Infusion) مورد بررسی وارزیابی قرار گرفت. مدت زمان رشد تأخیری سالمونلاتیفی موریم به طور معنی داری تحت تأثیر مقادیر عوامل رسوبات پتاسیم ، PH و درجه حرارت نگهداری قرار گرفت.(002P<) ولی غلظتهای نمک طعام به کار گرفته شده در این مطالعه تأثیر معنی داری بر روی آن نداشت(5/0=P) بااستفاده از معادله رگرسیون خطی و ترانسفورماسیونهای مناسب ارتباط زمان رشد تأخیری (به عنوان یک متغیر وابسته) با مقادیرPH ،رسوبات پتاسیم،حرارت نگهداری و نمک طعام (به عنوان متغیرهای مستقل) به صورت مدل پیشگو(Predictive model) تهیه گردید.با استفاده از این مدل طول زمان رشد تأخیری در محدوده دامنه مقادیر متغیرهای به کار گرفته شده در این مطالعه با مقدار 82/0=R2 قابل محاسبه و پیشگویی خواهد بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رشد تأخیری، سالمونلاتیفی موریم، فاکتورهای رشد، مدلسازی،
عنوان انگلیسی
-
چکیده انگلیسی مقاله
The effects of pH (5 to 7.4) , sodium chloride (NaCl, 0.5 to 3%), potassium sorbate (KS, 0.0 to 3%) and temperature (T, 15 to 35°C) on Lag time (Lag) of growth of Salmonella typhimurium in a model broth (Brain Heart Infusion, BHI) were evaluated in a factorial design study. The lag time of growth of S. typhimurium was affected significantly (P < 0.002) by the values of KS, pH , T but not by NaC1, concentration used in this study (p = 0.5). Regression equation was derived relating Lag to KS , NaC1, T and pH. From this model the ‘alues of predicted Lag time of S. typhimurium can be calculated from any combination of KS, NaC1, pH and T within the limits studied (R2 = 0.82).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
growth factors, Lag time, Modeling, Salmonella typhimurium
نویسندگان مقاله
دکتر افشین آخوندزاده |
دکتر ودود رضویلر | mohammad vadood
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_16728_ccaec0c7bf8fd45cea127099ac6fd21d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-452100.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات