این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۱۵۹-۱۶۸
عنوان فارسی
ارزیابی برخی صفات رشدی و ویژگیهای کمی اسانس ریحان (.Ocimum basilicum L) در شرایط تنش شوری و کاربرد اسید هیومیک
چکیده فارسی مقاله
ریحانگیاهی یکساله، علفی و متعلق به خانواده نعناع و از معروفترین گیاهان دارویی میباشد که کاربرد های فراوانی در صنایع غذایی، دارویی و عطرسازی دارد. به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف اسید هیومیک (صفر، 500 ، 1000 و2000 میلیگرم بر لیتر) بر گیاه ریحان تحت تنش شوری با غلظت (صفر ، 25 و 50 میلیمولار) در شرایط هیدروپونیک، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اجرا و برخی صفات رویشی همچون شاخص کلروفیل، ارتفاع بوته، تعداد برگ، وزن تر و خشک برگ و کل گیاه و نیز درصد محتوای اسانس و عملکرد اسانس اندازه گیری گردید. نتایج آزمایش حاضر نشان داد که اکثر صفات رشدی مورد مطالعه گیاهان تحت تنش شوری 25 و 50 میلیمولار کاهش معنیداری نسبت به شاهد داشتند و محلولپاشی اسید هیومیک با غلظت 500 میلی گرم بر لیتر در گیاهان تحت تنش اختلاف معنیداری با گیاهان شاهد نشان نداد. بالاترین محتوای اسانس در تیمار شوری 50 میلی مولار مشاهده گردید و مقدار این صفت در گیاهان شاهد از بقیه تیمارها کمتر بود. بهطور کلی نتایج نشان داد که اعمال تنش شوری موجب کاهش معنیدار اغلب صفات رشدی و نیز محتوای اسانس ریحان شده و کاربرد اسید هیومیک با بهبود ویژگی های رشدی، اثرات منفی تنش شوری را کاهش می دهد. لذا چنین به نظر می رسد که در مناطقی که تنش شوری عامل محدود کننده کشت ریحان است، کاربرد اسید هیومیک را به کشاورزان توصیه کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ریحان، اسید هیومیک، تنش شوری، صفات رویشی، اسانس،
عنوان انگلیسی
Evaluation of Some Growth Characteristics, Essential oil Content and Yield of Sweet Basil (Ocimum basilicum L.) in Salinity Stress Condition and Humic Acid Application
چکیده انگلیسی مقاله
Sweet Basil (Ocimum basilicum L.) an herbaceous annual fragrant herb belongs to the Lamiaceae family is a cosmopolitan herb and aromatic plant with abundant applications in pharmaceutical, food and fragrance Industries. The effects of salinity (0 and 50 mM NaCl) and applications of humic acid 18% (0, 500,1000 and 2000 mg.l-1) on some growth characteristics such as chlorophyll index, height, leaf number, total plant fresh, dry weight, essential oil content and yield were investigated under hydroponic production. This study was conducted by factorial experiment in randomized complete block design with two factors. The result showed that the growth characteristics of plants under 25 mM NaCl salinity with application of 500 mg/l humic acid had no significant differences with control. The highest essential oil content was recorded in 50mM NaCl salinity and the lowest was obtained in control. In general, the result of this experiment showed that salinity stress decreased on all growth characteristics but application of humic acid improved the negative effects of salinity stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غلامرضا گوهری |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مراغه (Maragheh university)
فرزاد رسولی |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مراغه (Maragheh university)
سید مرتضی زاهدی | seyed morteza
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مراغه (Maragheh university)
نشانی اینترنتی
http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_6398_51d2a33dcf9f033852942a7660e2d641.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/810/article-810-453314.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات