این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)
، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۱۱۵-۱۲۴
عنوان فارسی
تاثیر محلول پاشی روی بر میزان عملکرد، پروتئین دانه و کاه لوبیا (Phaseolus vulgaris) تحت تنش کم آبی در شرایط آب و هوایی ایلام
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر محلول پاشی عنصر روی و تنش کم آبی در مراحل مختلف رشد لوبیا بر عملکرد دانه، عملکرد پروتئین و درصد پروتئین دانه و کاه لوبیا، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه ایلام اجرا شد. عوامل مورد بررسی شامل تنش کم آبی به صورت قطع آبیاری در دو مرحله گل دهی و غلاف بندی به همراه تیمار شاهد (بدون قطع آبیاری) به عنوان عامل اصلی و محلول پاشی عنصر روی در سه غلظت شامل صفر(شاهد)، دو هزار پی پی ام و چهار هزار پی پی ام به عنوان عامل فرعی بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که محلول پاشی عنصر روی و نیز تنش کم آبی اثر معنی داری بر تمامی صفات مورد بررسی داشتند. نتایج مقایسه میانگین مشخص نمود که بالاترین میزان عملکرد دانه (03/2366 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد پروتئین (33/583 کیلوگرم در هکتار) مربوط به تیمار آبیاری شاهد بود، در حالی که بالاترین میزان پروتئین دانه (14/25 درصد) در شرایط تنش در مرحله گلدهی و بیشترین مقدار پروتئین کاه (12/15 درصد) در شرایط تنش در مرحله غلاف بندی به دست آمد. در بین سطوح مختلف محلول پاشی عنصر روی بالاترین میزان عملکرد دانه (24/2310 کیلوگرم در هکتار)، عملکرد پروتئین (05/583 کیلوگرم در هکتار)، پروتئین دانه (21/25 درصد) و پروتئین کاه (09/14 درصد) به تیمار چهار هزار پی پی ام روی اختصاص یافت. رابطه عملکرد دانه و درصد پروتئین دانه و کاه در هر دو تیمار تنش کم آبی و محلول پاشی روی به صورت معادله درجه دو می باشد. این رابطه به شدت تحت تأثیر تنش کم آبی و محلول پاشی روی قرار گرفت. عنصر روی اثرات تنش کم آبی را بر میزان پروتئین دانه به نحو مؤثری تعدیل نمود، به طوری که در شرایط تنش کم آبی تفاوت در میزان پروتئین دانه در تیمارهای کاربرد روی نسبت به عدم کاربرد آن به مراتب کمتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تنش کم آبی، عملکرد پروتئین، عملکرد دانه، عنصر روی، لوبیا،
عنوان انگلیسی
Effect of Foliar Application of Zinc on yield, grain and straw protein of bean (Phaseolus vulgaris) under water deficit stress in Ilam weather conditions
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of foliar Zn application and water deficit on bean yield, protein yield, grain and straw proteinpercentage of bean cultivar Akhtar, a field experiment was carried out in the Research Field of Ilam University in 2010. Theexperiment was arranged as split plot based on randomized complete blocks design with three replications. The experimentalfactors were water stress including water withholding at flowering stage, water withholding at pod formation and control (fullirrigation) as main plots, and Zn application levels including; 0, 2000 and 4000 ppm as sub-plots. Results showed that Zn applicationlevels and water stress had significant effect on all treats. The means comparison shows that the highest amount of grainyield (2366.03 kg/ha) and protein yield (583.33 kg/ha) was observed in the control treatment (full irrigation) While the highestprotein content of grain (14/25%) was obtained in the water withholding at flowering stage and the highest protein content ofstraw (15.12 %) was rated in the stress at the pod formation stage. The highest amount of grain yield (2310.24 kg/ha), proteinyield (583.05 kg/ha), grain protein (25.21%) and straw protein (14.09%) achieved by 4000 ppm concentration among differentlevels of Zn application. The results also suggest that relationship between grain yield and grain and straw protein percentagein two water deficit stress treatments and zinc foliar was quadratic. This relationship strongly influenced by water deficit stressand zinc foliar. Zinc element effectively adjusted the effects of water deficit stress by amount of grain proteins, so that in thewater deficit treatment, the differences between amount of grain protein in Zinc application treatment was far less comparedwith no use of Zinc application.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bean, Grain yield, protein yield, water deficit stress, zinc
نویسندگان مقاله
سجاد کردی |
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
منیره مارصفری | مارصفری
دانشجوی دکتری، گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
زهرا طهماسبی |
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ایلام (Ilam university)
قدرت الله شاه کرمی |
استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد خرم آباد، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی خرم آباد (Islamic azad university of khorram abad)
لطفعلی گرامی |
کارشناس ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ایلام (Ilam university)
امیر عباس تقی زاده | amir abbas
تکنسین موسسه تحقیقات اصلاح نهال و بذر کرج، کرج، ایران
فردین قنبری |
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
نشانی اینترنتی
http://aj.areo.ir/article_111881_c22711aae23ebd2cfe45de148ab43061.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/880/article-880-454125.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات