این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۸، شماره ۲، صفحات ۲۸۷-۲۹۵
عنوان فارسی
تأثیر بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول (BHA) و بوتیلیتید هیدروکسی تولوئن (BHT) بر فراسنجههای کیفی اسپرم قوچ پس از فرآیند انجماد و یخ گشایی
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این پژوهش، بررسی تأثیر غلظتهای مختلف بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن (BHT) و بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول (BHA) بر فراسنجههای کیفی اسپرم قوچ پس از فرآیند انجماد-یخگشایی است. به این منظور، از چهار رأس قوچ بالغ و سالم نژاد سافولک (4–5/2 سال) به مدت سه هفته و هر هفته دو نوبت اسپرمگیری شد. پس از ارزیابی اولیه، نمونههای منی با هم مخلوط و بر پایۀ غلظت مورد نیاز به هشت قسمت تقسیم شدند. سپس نمونهها با تیمارهای آمادهشده [شامل: شاهد منفی (بدون پاداکسنده یا آنتیاکسیدان و حلال)، شاهد مثبت (بدون پاداکسنده با افزودن حلال) و سطوح 5/0، 1 و 2 میلیمول از پاداکسندههای BHA و BHT، هرکدام در قالب یک تیمار)] رقیق و به مدت 150 دقیقه در دمای 4 درجۀ سلسیوس به تعادل رسیده و به نی (پایوت)های ویژه 25/0 میلیلیتری کشیده شدند. پس از آن نیها منجمد و برای ذخیرهسازی به تانک نیتروژن منتقل شدند. پس از یخگشایی، فراسنجههای کیفی اسپرم شامل جنبایی، زندهمانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی ارزیابی شدند. نتایج بهدستآمده از این آزمایش نشان میدهد، افزودن 2 میلیمول BHA به رقیقکنندۀ اسپرم قوچ سبب بهبود جنبایی کل نسبت به گروههای شاهد مثبت و منفی شده است (01/0>P). همچنین، تیمار 2 میلیمول BHA سبب افزایش جنبایی پیشرونده و یکپارچگی غشای اسپرم نسبت به دیگر گروهها شده است (05/0>P)، اما زندهمانی تیمارهای حاوی سطوح مختلف BHA و BHT تفاوت معنیداری با گروههای شاهد مثبت و منفی نداشت (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسپرم قوچ، انجمادپذیری، جنبایی، غشای اسپرم، منی،
عنوان انگلیسی
Effect of Butylated Hydroxy Anisole (BHA) and Butylated Hydroxy Toluene (BHT) on semen quality of Ram semen after freeze thawing Process
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to evaluate the effects of different concentration of Butylated hydroxy toluene (BHT) and Butylated hydroxyanisole (BHA) on freezing capacity of Rams semen. Semen of four healthy mature ram (2.5 - 4 years) was collected, twice a week for three weeks. Collected semen samples were pooled after primary evaluation and divided into 8 groups. Then samples were diluted with one of the treatments [ including negative control (without antioxidants and DMSO), positive control (without antioxidants, with DMSO), BHA-0.5 (containing 0.5 mM BHA), BHA-1 (containing 1 mM BHA), BHA-2 (containing 2 mM BHA), BHT-0.5 (containing 0.5 mM BHT), BHT-1 (containing 1 mM BHT) and BHT-2 (containing 2 mM BHT)] and were equilibrated at 4 ºC for 150 min. Afterward the cooled semen were loaded into 0.25 mL straws and were frozen in liquidnitrogen vapor. Motion characteristic (using CASA: Computer Assisted Sperm Analysis), viability and membrane integrity were assessed after thawing. The results of this study showed that addition of 2mM BHA to the extender could significantly increase total motility compared to the negative and positive control treatments (P>0.01).Also addition of 2 mM BHA significantly improved the progressive motility and membrane integrity compared to rest of the groups (P>0.05). However, different levels of BHA and BHT have not shown any significant difference in viability of ram sperm (P>0.05). So it is concluded that the addition of 2 mM BHA to the extender could improves the freezability of Ram semen.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Freezabiliy, ram semen, intergrity, membrane, motion
نویسندگان مقاله
احمد اکبری کله سر | akbari kale سر
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
افشین سیفی جمادی | seifi jamadi
دانشجوی دکتری فیزیولوژی دام، پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
جعفر یدی |
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
حمید کهرام |
استادیار، پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_63378_4b87350fc99367a1270a17900e2fb42a.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-454890.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات