این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۴، صفحات ۲۸-۱۳
عنوان فارسی
بررسی کیفیت گوجه فرنگی زیتونی (رقم سانتلا) بسته بندی شده در فیلم های پلی اتیلنی و نانو پلیمر سیلیکونی به روش اتمسفر تغییریافته
چکیده فارسی مقاله
چکیده میوهها و سبزیها از جمله مهمترین محصولات باغی هستند که نقش مهمی در تأمین نیاز غذایی و سلامت انسان بر عهده دارند. بستهبندی با اتمسفر تغییر یافته فناوری است که به کمک کنترل دما، به منظور نگهداری و حفظ کیفیت مواد غذایی فاسدشدنی پایهگذاری شده است. امروزه فناوریهای جدید مانند نانو فناوری و امکان استفاده از نانوکامپوزیتها در بستهبندی به روش اتمسفر تغییر یافته، فرصتهای جدیدی برای بهرهمندی بیشتر از مزایای این روش را فراهم ساخته است. در پژوهش حاضر، تأثیر کاربرد بستهبندی با اتمسفر تغییر یافته با دو نوع فیلم پلیاتیلن و نانوپلیمرسیلیکونی و سه نوع ترکیب مختلف گازی N2)88%+CO28%+O24%)، (N292%+ CO23%+O25%)،N2) 20%+O280%) و اتمسفر تغییر یافته غیرفعال، در دمای 5 درجه سلسیوس، بر برخی از شاخصهای فیزیکوشیمیایی گوجهفرنگی نظیر کاهش وزن، مواد جامد محلول، pH، اسیدیته قابل تیتر، میزان تنفس، شمارش کلی میکروارگانیسمها و تعداد کپک و مخمر طی 28 روز نگهداری، بر اساس آزمایش فاکتوریل، در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار مورد آزمون قرار گرفت. با توجه به نتایج، نگهداری گوجهفرنگی در بستهبندی با اتمسفرتغییر یافته سبب حفظ کیفیت و افزایش عمرماندگاری این محصول گردید. به گونهای که فیلم نانوپلیمرسیلیکونی به همراه ترکیب گازی (N288%+CO28%+O24%) سبب ایجاد و حفظ اتمسفر مطلوب برای گوجهفرنگی و باعث کند نمودن فرآیندهای متابولیکی از جمله تنفس گردید. در نتیجه در کاهش روند تغییرات وزن، مواد جامد محلول، pH و اسیدیته قابل تیتر نسبت به سایر تیمارها مؤثرتر بود. ضمن آنکه، کمترین میزان آلودگی از نظر بار میکروبی کل و کپک و مخمر نیز در این تیمار مشاهده گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهاره احمدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی تکنولوژی مواد غذایی ، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
بهجت تاج الدین |
عضو هیأت علمی، بخش تحقیقات صنایع غذایی، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
حسین احمدی چناربن | ahmadi chenarbon
استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_17684_44945f659eb1a4754ae172eaa71830ff.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455316.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات