این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۷۴، صفحات ۲۸-۱۳

عنوان فارسی بررسی کیفیت گوجه فرنگی زیتونی (رقم سانتلا) بسته بندی شده در فیلم های پلی اتیلنی و نانو پلیمر سیلیکونی به روش اتمسفر تغییریافته
چکیده فارسی مقاله چکیده میوه­ها و سبزی­ها از جمله مهم­ترین محصولات باغی هستند که نقش مهمی در تأمین نیاز غذایی و سلامت انسان بر عهده ‌دارند. بسته­بندی با اتمسفر تغییر یافته فناوری است که به کمک کنترل دما، به منظور نگهداری و حفظ کیفیت مواد غذایی فاسد­شدنی پایه­گذاری شده است. امروزه فناوری­های جدید مانند نانو فناوری و امکان استفاده از نانوکامپوزیت­ها در بسته­بندی به روش اتمسفر تغییر یافته، فرصت­های جدیدی برای بهره­مندی بیشتر از مزایای این روش را فراهم ساخته است. در پژوهش حاضر، تأثیر کاربرد بسته­بندی با اتمسفر تغییر یافته با دو نوع فیلم پلی­اتیلن و نانوپلیمرسیلیکونی و سه نوع ترکیب مختلف گازی N2)88%+CO28%+O24%)، (N292%+ CO23%+O25%)،N2) 20%+O280%) و اتمسفر تغییر یافته غیرفعال، در دمای 5 درجه سلسیوس، بر برخی از شاخص­های فیزیکوشیمیایی گوجه‌فرنگی نظیر کاهش وزن، مواد جامد محلول، pH، اسیدیته قابل تیتر، میزان تنفس، شمارش کلی میکروارگانیسم­ها و تعداد کپک و مخمر طی 28 روز نگهداری، بر اساس آزمایش فاکتوریل، در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار مورد آزمون قرار گرفت. با توجه به نتایج، نگهداری گوجه­فرنگی در بسته­بندی با اتمسفرتغییر یافته سبب حفظ کیفیت و افزایش عمرماندگاری این محصول گردید. به گونه‌ای که فیلم نانوپلیمرسیلیکونی به همراه ترکیب گازی (N288%+CO28%+O24%) سبب ایجاد و حفظ اتمسفر مطلوب برای گوجه­فرنگی و باعث کند نمودن فرآیندهای متابولیکی از جمله تنفس گردید. در نتیجه در کاهش روند تغییرات وزن، مواد جامد محلول، pH و اسیدیته قابل تیتر نسبت به سایر تیمارها مؤثرتر بود. ضمن آنکه، کمترین میزان آلودگی از نظر بار میکروبی کل و کپک و مخمر نیز در این تیمار مشاهده گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهاره احمدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی تکنولوژی مواد غذایی ، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.

بهجت تاج الدین |
عضو هیأت علمی، بخش تحقیقات صنایع غذایی، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

حسین احمدی چناربن | ahmadi chenarbon
استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_17684_44945f659eb1a4754ae172eaa71830ff.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455316.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات