این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۷۳، صفحات ۵۱-۵۹

عنوان فارسی بهینه سازی استخراج عصاره گیاه متکا با روش های فراصوت و سیال فوق بحرانی و بررسی فعالیت ضد اکسایشی عصاره آن
چکیده فارسی مقاله چکیده بیش ترین عامل محرک که در پشت این تحقیقات وجود دارد، تلاش برای محدود ساختن استفاده از ضد اکسایش های مصنوعی در مواد غذایی است که خطرات زیادی را برای سلامتی انسان دارند. تحقیق حاضر با هدف بهینه سازی استخراج ترکیبات فنولی و توکوفرولی گیاه متکا به کمک فناوری نوین فراصوت (اولتراسوند) و سیال فوق بحرانی، و بررسی خواص ضد اکسایشی عصاره های حاصل انجام گرفت. به همین منظور مقدار ترکیبات فنولی، توکوفرولی و قدرت ضد اکسایشی عصاره ها به ترتیب به روش فولین – سیوکالتو، آلفا – توکوفرول، 2 و 2 دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و بتاکاروتن- لینولئیک اسید بررسی شده و با ضد اکسایش مصنوعی تری بوتیل هیدروکینون (TBHQ) مقایسه گردید. نتایج نشان داد که مقادیر فنول (ppm 81/1495) و توکوفرول (ppm 6/58) استخراجی با روش فوق بحرانی نسبت به مقدار فنول (ppm 52/1422) و توکوفرول (ppm 66/56) استخراجی با روش فراصوت از لحاظ آماری اختلاف معنی دار نداشتند. درصد مهار رادیکال آزاد DPPH  (97/72 %) و بی رنگ شدن در سامانه بتاکاروتن (4/63 %) در غلظت  ppm2500 عصاره استخراجی با روش سیال فوق بحرانی بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد و با ضد اکسایش مصنوعی TBHQ اختلاف معنی داری نداشت اما نسبت به روش فراصوت در همان غلظت عصاره ها دارای اختلاف معنی داری بودند. نتایج بدست آمده بیانگر این است که عصاره گیاه متکا دارای خاصیت ضد اکسایشی خوبی بوده و همچنین روش عصاره گیری و غلظت عصاره بر روی قدرت ضد اکسایشی تاثیرگذار می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، عصاره متکا، فراصوت، سیال فوق بحرانی، ضد اکسایش،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهناز مهدی نیا لیچایی | mehdi nia lichaei
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی ساری (Islamic azad university of sari)

رضا اسماعیل زاده کناری | esmaeilzadeh kenari
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

غلامرضا دین پناه |
گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی ساری (Islamic azad university of sari)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_17458_10027c7351d404546df0c78b8c465693.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455329.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات