این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۷۳، صفحات ۲۴۱-۲۵۴

عنوان فارسی فرمولاسیون پاستیل هلو حاوی رنگ کاروتنوئیدی استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس و بهینه‌سازی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و بافتی آن
چکیده فارسی مقاله چکیده هلو منبعی غنی از رنگدانه­های بتاکاروتن است که همراه با ترکیبات آنتی­اکسیدانی موجود می­تواند درجلوگیری از فعالیت رادیکال­های آزاد در بدن نقش موثری ایفا نماید. فرمولاسیون فراورده­های میوه­ای نوین موضوع بسیاری از تحقیقات را به خود اختصاص داده است و در این رابطه طیف وسیعی از ترکیبات مواد افزودنی طبیعی در فرمول آنها مورد بررسی قرار گرفته است. از این رو، هدف از این پژوهش بهینه­سازی فرمولاسیون پاستیل هلو حاوی رنگ استخراج­شده از میکروکوکوس روزئوس به کمک روش آماری سطح پاسخ بوده است. بدین منظور اثر سه فاکتور پوره هلو (60-20 درصد)، ژلاتین (6-5/2 درصد) و رنگ استخراج­شده (3/0-05/0 درصد) بر برخی ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و بافتی پاستیل هلو به کمک طرح مرکب مرکزی ارزیابی شد. مدل خطی برای ویژگی­های pH، بریکس، a*، سختی، پیوستگی و قابلیت جویدن و مدل­های خطی-مربعی برای سایر ویژگی­های مناسب در نظر گرفته شد. فرمولاسیون بهینه پاستیل هلو حاوی رنگ استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس شامل پوره هلو به غلطت 6/40، ژلاتین به غلطت 48/4 و رنگ به میزان 17/0 درصد بود. میزان سختی، چسبندگی، الاستیسیته، پیوستگی و قابلیت جویدن در فرمولاسیون بهینه به­ترتیب 6/1799، 7/421-، 44/2، 51/0 و 6/2966 با مطلوبیت کلی 865/0 برآورد شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمود یلمه |
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مرتضی خمیری |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد قربانی |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عزت الله قایمی |
استاد گروه میکروبیولوژی، دانشگاه علوم علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

سیده ساناز رمضان پور | seyyedeh sanaz
دانشیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکن.ولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_17556_756428681f273805a5283efbdc24c03a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455345.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات