این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۷۲، صفحات ۲۳۱-۲۴۱

عنوان فارسی مدل‌سازی گرفتگی غشا در اولترافیلتراسیون شیر کم‌چرب
چکیده فارسی مقاله چکیده  تاکنون مدل­های زیادی برای پیش­بینی کاهش شار در اولترافیلتراسیون غشایی ارائه شده است، اما این مدل­ها به دلیل فرض­های محدود کننده قابل استفاده برای تمام محلول­ها نیستند. در این پژوهش با استفاده از معادلات ارائه شده برای چهار مکانیسم اصلی گرفتگی یعنی مکانیسم گرفتگی کامل، مکانیسم گرفتگی میانی، مکانیسم گرفتگی استاندارد و مکانیسم جداسازی کیک، گرفتگی در فرآیند تغلیظ شیر کم­چرب مدل­سازی شد. سپس این مدل­ها با داده­های آزمایشگاهی در فشار­های 50، 100، 150، 200 و 250 کیلو­پاسکال سنجیده شد تا تأثیر فشار بر پدیده گرفتگی بررسی شود. بر اساس نتایج به دست آمده مکانیسم گرفتگی کیک بیشترین و مکانیسم گرفتگی استاندارد کمترین همخوانی را با داده­های آزمایشگاهی داشت. مکانیسم گرفتگی کامل توانایی رگراسیون داده­ها را با نرم­افزار CurveExpert Professional نداشت. با کاهش فشار مدل به داده­های آزمایشگاهی نزدیکتر شد. نتایج همچنین نشان داد که مدل گرفتگی میانی دومین مکانیسم درگیر در گرفتگی فرآیند تغلیظ شیر است. در واقع دو مکانیسم گرفتگی کیک و میانی، مکانیسم­های اصلی گرفتگی شیر کم­چرب می باشند. نتایج به دست آمده از مدل­سازی مقاومت­ها نشان داد که مقاومت اصلی بر سر راه جریان، مقاومت لایه کیک است که این به خوبی با آنچه که از تجمع مولکول­های پروتئین و چربی بر روی سطح غشا انتظار می­رود، در هماهنگی بود. به طور کلی مکانیسم اصلی گرفتگی در این فرآیند مکانیسم گرفتگی لایه کیک می­باشد و انتظار می­رود که ترکیب این مدل با مدل گرفتگی میانی بهترین نتیجه را به دست بدهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، گرفتگی، شیر، اولترافیلتراسیون، مدل‌سازی،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا امیری ریگی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب (Islamic azad university of tehran south)

منصور کاظمی مقدم | kazemi moghaddam
استادیار گروه مهندسی شیمی، مجتمع دانشگاهی شیمی و مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی مالک اشتر (Malek ashtar university of technology)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_17180_ba6985a2ea60bf38736d04aa43130d64.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455370.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات