این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۷۲، صفحات ۳۵۷-۳۶۹

عنوان فارسی اثر صمغ دانه‌ریحان و اسانس پونه‌کوهی بر خصوصیات فیزیکو‌شیمیایی و حسی کیک‌شکلاتی با چربی کاهش یافته
چکیده فارسی مقاله چکیده امروزه ارتباط مصرف زیاد چربی و استفاده از ضد­اکسایش­های سنتزی با بیماری­های مختلف شناخته شده است. بنابراین، افراد جامعه مصرف غذاهای کم­چرب و بدون نگهدارنده شیمیایی را ترجیح می­دهند. هدف از این پژوهش تاثیر جایگزین کردن چربی با صمغ دانه­ریحان و استفاده از اسانس پونه­کوهی به عنوان نگهدارنده طبیعی در کیک شکلاتی بود. جامعه آماری شامل سطوح (6/0-4/0-2/0 درصد) صمغ دانه­ریحان و (004/0-003/0-002/0 درصد) اسانس پونه کوهی بود که با روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی ارائه شد. ویژگی­های فیزیکی خمیر از جمله دانسیته و ویسکوزیته و ویژگی­های فیزیکی و شیمیایی کیک از جمله، حجم، ارتفاع، سفتی­بافت، رطوبت، aw و ویژگی­های حسی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش صمغ دانه­ریحان دانسیته خمیر کاهش یافته و ویسکوزیته خمیر افزایش می­یابد و حجم، ارتفاع، سفتی­بافت، رطوبت و فعالیت­آبی کیک­های تولیدی افزایش یافت. همچنین با افزایش اسانس دانسیته خمیر کاهش یافته و ویسکوزیته خمیر افزایش یافت و حجم، ارتفاع، نمونه­های کیک تولیدی افزایش یافت و سفتی­بافت، رطوبت و فعایت­آبی کاهش یافت و ارزیابی­حسی بیانگر آن بود که کیک­های دارای صمغ و اسانس امتیاز بیشتری در مقبولیت کلی داشتند. همچنین نتایج آماری نشان داد که تفاوت معنی­داری در صفات حجم، ویژگی­های­حسی و aw وجود نداشت (P> 0/05). در صفات ارتفاع، سفتی، رطوبت تفاوت معنی­داری وجود داشت ( P< 0/05).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمانه عسگری ورجانی | asgari varjani
دانش آموخته کارشناسی ارشد، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس (Islamic azad university of shahr e qods)

مانیا صالحی فر |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس (Islamic azad university of shahr e qods)

شهلا شهریاری |
گروه مهندسی شیمی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس (Islamic azad university of shahr e qods)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_17349_f800d38f9e68a05b3bc040dab74f977b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455381.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات