این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۷۱، صفحات ۲۰۱-۲۱۱

عنوان فارسی اثر ترکیبی لاکتوباسیلوس ها همراه با اتیلن دی آمین تترااستیک اسید(EDTA) در کنترل باکتری های پاتوژن در گوشت چرخ کرده مرغ
چکیده فارسی مقاله    چکیده  گوشت مرغ به دلیل ترکیب غنی مواد مغذی، pH بالا (5/6- 5/5)و  بالا (99/0-98/0)بسیار فسادپذیر است که این شرایط رشد و بقاء تقریباً هرگونه میکروارگانیسمی را حمایت می­کند. در میان روش‌های طبیعی حفاظت مواد غذایی استفاده از کنترل گرهای زیستی به دلیل اثرات مفیدی که بر سلامت انسان دارند مورد توجه بسیاری می­باشد در این مطالعه تاثیر لاکتوباسیلوس پلانتارم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس Cfu/gr 105 از هر کدام) به صورت ترکیبی و همراه با EDTA  mM) 50) بر شمارش کلی میکروارگانیسم‌ها، سالمونلاتیفی موریوم و اشرشیا کلای در گوشت چرخ کرده مرغ طی 6 روز نگهداری در          0C 1+ 4 و در شرایط بسته بندی معمولی بررسی شد. بر طبق نتایج تلقیح لاکتوباسیلوس‌ها به صورت ترکیبی و نیز تلقیح لاکتوباسیلوس‌ها همراه با EDTA اثر معنی داری)05/0 ( p<در کاهش تعداد باکتری‌های مزوفیل هوازی بااحتمال حداقل یک روز افزایش ماندگاری داشتند که بیشترین تاثیر کاهشی برای تیمار ترکیبی همراه با EDTA به دست آمد. همچنین بر طبق نتایج دو تیمار مذکور قادر به اثرگذاری معنی دار 05/0 P<در تعداد باکتری‌های پاتوژن ( سالمونلا تیفی موریوم واشرشیاکلای) بودند. تیمار ترکیبی لاکتوباسیلوس‌ها و EDTA در روز سوم نگهداری قادر به کاهش سالمونلا تیفی موریوم  و اشرشیاکلای به ترتیب به میزان (83/0 و49/1 سیکل لگاریتمی) بود. در کل به منظور اثرگذاری بهتر لاکتوباسیلوس‌ها توصیه می­شود که از سیستم‌های ترکیبی در گوشت با بار میکروبی اولیه کمتر استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ندا علی عباسی |
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی از دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

فریبا زینالی |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

جواد علی اکبرلو |
دانشیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_17024_427e2c5809e8d1f2c1a23967d306a57b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455399.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات