این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۷۰، صفحات ۲۵-۱۳

عنوان فارسی بررسی خصوصیات تغذیه‌ای ایزوله پروتئینی دانه کدوی تخم کاغذی
چکیده فارسی مقاله چکیده هر ساله بخش قابل توجهی از فرآورده‌های روغنی، از محصولات گیاهی به‌دست می‌آیند. طی این فرآوری‌ها، مقدار زیادی کنجاله تولید می‌گردد که دفع این تفاله­ها از نظر اقتصادی و زیست محیطی هزینه‌بر و مشکل‌ساز است. از آن‌جایی ‌که کنجاله‌‌های تولیدی از نظر پروتئین بسیار غنی می‌باشند؛ لذا در این تحقیق، استخراج پروتئین از تفاله روغن‌کشی شده  کدو مورد بررسی قرارگرفت و سپس خصوصیات تغذیه­ای ایزوله پروتئینی حاصل بررسی شد. ابتدا الگوی حلالیت پروتئین در12-1  pH=تعیین گردید سپس اثر غلظت­های1/0، 5/0و 1 مولار نمک کلرید سدیم درpH­های 8،9،10،11،12  بررسی شد. سپس ایزوله پروتئینی کدو با استفاده از استخراج قلیایی و ترسیب در نقطه ایزوالکتریک تهیه شد. ترکیبات شیمیایی (پروتئین، چربی، رطوبت، خاکستر و کربوهیدرات)، کنجاله چربی گیری شده اولیه و ایزوله پروتئینی، وزن مولکولی پروتئین و ویژگی­­های تغذیه­ای ایزوله حاصله نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که حلالیت پروتئین در pH اسیدی کمتر بوده و در نقطه ایزوالکتریک به حداقل می­رسد. اما در pH قلیایی افزایش یافته و در 10  pH=به حداکثر رسید. تاثیر غلظت نمک برحلالیت پروتئین در سطح5% معنی­دار بود (05/0 > P) و افزایش نمک اثر عکس در حلالیت پروتئین داشت. ایزوله کدو از ارزش تغذیه­ای بالایی نیز برخوردار بود و منبع مناسبی از اسید­های آمینه ضروری می­باشد. با توجه به بالا بودن درصد پروتئین ایزوله کدو و همچنین ویژگی­های تغذیه­ای خوب این نوع پروتئین، می­توان از آن در فرمولاسیون­های مواد غذایی مختلف استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، کنجاله، ایزوله پروتئینی، حلالیت، ارزش تغذیه‌ای،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیده نرگس مظلومی | seyede narges
دانشجوی دکتری دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک | sadeghi mahoonak
دانشیار دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_16536_f03b06713ddd7349bb826895c31eaeba.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455412.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات