این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۷۰، صفحات ۲۳۷-۲۴۸
عنوان فارسی
بهینهسازی استخراج ترکیبات فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه کاکوتی به کمک امواج فراصوت با روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این پژوهش آزمایشگاهی، بهینهسازی فرآیند استخراج ترکیبات فنولیک از گیاه کاکوتی به کمک امواج فراصوتی از طریق آزمون سطح پاسخ انجام شد. برای تعیین ترکیبات فنولیک کل و بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها به ترتیب از آزمون فولین و به داماندازی رادیکالهای آزاد DPPH استفاده شد. برای بهینهسازی فرآیند استخراج از طرح مرکب مرکزی با سه متغیر مستقل شامل زمان (2، 5/6، 5/13، 20 و 25 دقیقه)، غلظت حلال (0، 20، 50، 80 و 100 درصد آب در اتانول) و نسبت حلال به مواد جامد (10، 14، 20، 26 و 30 حلال بر ماده خشک)، در پنج سطح که شامل 18 آزمون با 4 تکرار در نقطه مرکزی است، انجام شد. ضرایب تبیین در استخراج ترکیبات فنولیک 9828/0 و در سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی 9304/0 بود. نتایج مربوط به بهینهسازی فرآیند استخراج ترکیبات فنولی نشان داد فرآیند استخراجی که در شرایط زمان 29/18 دقیقه، غلظت حلال 15/22% و نسبت حلال به ماده خشک 95/25 صورت گرفت، دارای بیشترین میزان استخراج ترکیبات فنولیک در حدود 81/7 میلیگرم معادل گالیک اسید بر گرم ماده خشک بود. شرایط بهینه بر حسب درصد فعالیت آنتیاکسیدانی، نسبت حلال به ماده خشک77/14 ، زمان 66/6 دقیقه و غلظت حلال 37/23% بود که تحت این شرایط میزان فعالیت آنتیاکسیدانی 25/14 درصد به ازای یک گرم از پودر اولیه بدست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
احمد رجایی |
استادیار دانشگاه شاهرود، دانشکده کشاورزی، مهندسی علوم صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهرود (Shahrood university)
حسین میرزایی مقدم | mirzaie moqadam
استادیار دانشگاه شاهرود، دانشکده کشاورزی، مکانیک بیوسیستم
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهرود (Shahrood university)
نوشین برادران |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، رشته مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی، دانشگاه آزاد شاهرود
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود (Islamic azad university of shahrood)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_16742_a8de518e6aa51f7610276eb33dafa4d7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455427.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات