این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۷۰، صفحات ۲۸۳-۲۹۱
عنوان فارسی
ارزیابی همبستگی بین حضور ژن های تولید کننده شیگا توکسین (stx۱ و stx۲ ) در اشرشیا کلیO۱۵۷ H۷با پارامترهای میکروبی و شیمیایی در شیر خام
چکیده فارسی مقاله
چکیده باکتری اشرشیاکلی تولید کننده شیگا توکسین یکی از مهمترین عوامل بیماری زا در صنعت فرآورده های لبنی محسوب میشود. پاستورزاسیون شیر به منظور جلوگیری از رشد میکروبی تاثیری بر سمیت توکسین های تولید شده ندارد. لذا شناسایی دقیق و سریع عامل تولید کننده، می تواند از مسمومیت های غذایی جلوگیری کند. هدف از این تحقیق ارزیابی همبستگی بین حضور ژن های تولیدکننده شیگاتوکسین (stx1 و stx2) در اشرشیاکلیO157: H7 باپارامترهای میکروبی وشیمیایی درشیرخام بود. از اینرو،30 نمونه شیر خام از مراکز توزیع مواد لبنی و گاوداری های سطح شهرستان مشهد به شکل تصادفی جمع آوری و به منظور غربالگری و جداسازی باکتری اشرشیاکلیO157: H7 کشت اختصاصی داده شد. پس از استخراج DNA از سویه های جدا شده، واکنش زنجیره ای پلی مراز جهت شناسایی ژن های 16srRNA، stx1 و stx2 انجام شد. نتایج کشت میکروبی و واکنش زنجیره ای پلی مراز به ترتیب نشان داد که 62 و 89 درصد از نمونه های شیرخام حاوی اشرشیاکلیO157: H7بودند. همچنین 88 درصد اشرشیاکلی های توکسین زای شناسایی شده حاوی ژنstx1 بودند در حالیکه ژنstx2 در هیچ باکتری مورد مشاهده نشد. ضریب همبستگی بین حضور ژن تولیدکننده شیگاتوکسین (stx1) دراشرشیاکلیO157: H7با دامنه شمارش باکتری های مزوفیل، دامنه شمارش اشرشیاکلی، دامنه اسیدیته، دامنه pH، دامنه ماده خشک بدون چربی، دامنه چربی و دامنه ضریب هدایت الکتریکی به ترتیب 174/0، 474/0، 992/0، 177/0، 724/0، 622/0 و 897/0 برآورد شد. نتیجه این تحقیق نشان داد که پارامترهای شیمیایی شیر خام از همبستگی بالایی با حضور ژن شیگاتوکسین (stx1)در اشرشیاکلیO157: H7 برخوردارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیما انصاری |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی قوچان (Islamic azad university of ghoochan)
مسعود یاورمنش |
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_16776_74d8528e34922b83aaa8d6f8daf40ea4.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455431.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات