این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۷۰، صفحات ۳۲۵-۳۳۶

عنوان فارسی اثر رنگ، سفتی و روش فرآوری گوجه‌فرنگی خام بر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی رب گوجه‌فرنگی
چکیده فارسی مقاله چکیده رب گوجه­فرنگی یکی از عمده­ترین فرآورده­های حاصل از گوجه­فرنگی و مهمترین چاشنی غذاهای ایرانی می­باشد که تولید آن در    سال­های اخیر رشد بسیار زیادی داشته است. از آنجائی­که سلامت انسان در گرو کیفیت مواد غذایی فرآوری شده می­باشد لذا بررسی کیفیت این فرآورده ضروری به­نظر می­رسد. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر سفتی و رنگ گوجه­فرنگی و همچنین روش فرآوری آن، برروی برخی از خواص فیزیکی و شیمیایی رب گوجه­فرنگی صورت گرفته است. برای این منظور، شاخص رنگ میوه a* در دو سطح بین 25-15 و 35-25، تیمار سفتی گوجه­فرنگی در دو سطح بین 2-5/0 نیوتن و 4-2 نیوتن و روش فرآوری در دو سطح به­صورت هاتبریک[1] و کلدبریک[2] در نظر گرفته شد. فاکتورهای اسیدیته، قوام، گرانروی، رنگ، بریکس و pH رب گوجه­فرنگی اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که خواص فیزیکی و مکانیکی گوجه­فرنگی و همچنین روش فرآوری بر ویژگی­های رب گوجه­فرنگی تاثیرگذار بوده است. از        گوجه­فرنگی­های با بافت سفت­تر و روش فرآوری هاتبریک­، رب با شاخص قرمزی بیشتر به­دست آمد. گوجه­فرنگی­هایی که دارای شاخص قرمزی کمتر بودند، رب آن­ها از قوام و گرانروی بالاتری برخوردار شد. نتایج نشان داد که میزان مواد جامد محلول رب فرآوری شده به روش هاتبریک از روش کلدبریک بیشتر است. رب حاصل از دسته با گوجه­فرنگی­های سفت­تر و روش فرآوری هاتبریک اسیدیته بیشتری داشت. pH رب دسته قرمزتر و بافت نرم­تر، بیشتر از pH دسته با شاخص قرمزی کمتر و دسته سفت­تر شد.  [1] Hot break [2]Cold break
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا غلامی منظور | gholami manzoor
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

ابراهیم احمدی |
دانشیار گروه بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

مصطفی کرمی |
استادیار گروه صنایع غذایی، دانشکده بهار، دانشگاه بوعلی سینا همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_16780_d4159dccc9e733af6b26b9902da1f715.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-455435.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات