این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیزیولوژی ورزشی، جلد ۹، شماره ۳۴، صفحات ۱۴۷-۱۶۲

عنوان فارسی مقایسۀ اثر زمان‌های متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر MFO و Fatmax در دوندگان استقامتی
چکیده فارسی مقاله هدف از پژوهش حاضر مقایسۀ اثر زمان‌های متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر بیشینۀ اکسیداسیون چربی و شدتی از فعالیت که بیشینۀ اکسیداسیون چربی در آن رخ می‌دهد (Fatmax)‌ در دوندگان استقامتی بود. در این پژوهش هشت دوندۀ استقامتی حرفه‌ای (‌با میانگین سنی 61/2±6/21 سال؛ حداکثر اکسیژن مصرفی 7/8±0/63 میلی‌لیتر بر کیلوگرم در دقیقه؛ درصد چربی بدن 92/1±1/9 درصد؛ سابقۀ ورزشی 3±7 سال) به‌عنوان آزمودنی در چهار آزمون جداگانه شرکت نمودند. در جلسۀ اول، آزمودنی‌ها ساعت هشت صبح و در‌حالت ناشتا،‌ آزمون فعالیت ورزشی فزاینده (شامل‌ فعالیت روی نوارگردان تا مرحلۀ خستگی) را به‌منظور تعیین میزان بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax انجام دادند. در جلسۀ دوم، سوم و چهارم نیز با فاصلۀ هفت تا 10 روز، آزمودنی‌ها درحالت ناشتا، مقدار یک گرم گلوکز به‌ازای هرکیلوگرم وزن بدن به‌همراه 500 میلی‌لیتر آب را در فواصل پنج دقیقه، یک ساعت و سه ساعت قبل از شروع آزمون فزاینده مصرف نمودند. مقدار بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax ‌از طریق روش کالری‌سنجی غیرمستقیم با استفاده از دستگاه گازآنالایزر با کمک معادلات عنصرسنجی‌ اندازه‌گیری گردید و آزمون تجزیه‌و‌تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر برای تجزیه‌و‌تحلیل آماری مورد استفاده قرار گرفت. زمانی‌که کربوهیدرات، پنج دقیقه و یک ساعت قبل از اجرای فعالیت ورزشی مصرف شده بود، بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax به‌ترتیب کمترین و بیشترین کاهش را نشان می‌داد. همچنین، بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax در وضعیت ناشتا به‌طور معناداری نسبت به وضعیت مصرف کربوهیدرات در فواصل پنج دقیقه، یک ساعت و سه ساعت قبل از فعالیت ورزشی بالاتر بود (0.05>P)؛ اما تفاوت معناداری در میزان بیشینۀ اکسیداسیون چربی و Fatmax بین وضعیت‌های متفاوت مصرف کربوهیدرات مشاهده نگردید. به‌طور‌کلی، نتایج حاکی از آن است که مصرف کربوهیدرات در زمان‌های متفاوت قبل از فعالیت ورزشی باعث کاهش بیشینۀ اکسیداسیون چربی و جابه‌جایی Fatmax به شدت پایین‌تری از فعالیت می‌شود؛ بدان‌معنا‌که شروع کاهش اکسیداسیون چربی در شدت پایین‌تری رخ می‌دهد و آزمودنی‌ها بیشتر به منابع کربوهیدرات وابسته می‌شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله حداکثر اکسیداسیون چربی، Fatmax، مصرف کربوهیدرات،

عنوان انگلیسی Comparison of Different Timing Effect of Carbohydrate Intake Before Exercise on MFO And Fatmax in Endurance Runners
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to compare of different timing effect of carbohydrate intake before exercise on maximal fat oxidation (MFO) and Fatmax in endurance runners. Eight professional endurance runners (age 21.6±2.61 years, VO2max 63.0±8.7 ml.kg.min, body fat percentage 9.1±1.92, Background 7±3 years) participated as the subject in four separate trials. In the first session, the participants performed a graded exercise tests at 8 a.m. in fasted condition on treadmill to exhaustion in order to determine the amount of Fatmax and MFO. In the second, third and fourth session, with an interval of seven to ten days, participants in fasted condition, consumed 1 gr carbohydrate per kg body weight, with 500 ml water five minutes, one and three hours before the beginning of graded exercise tests. The amount of MFO and Fatmax were measured through indirect calorimetry method using the gas analysis system with aim of stoichiometric equation.  The analysis of variance tests with repeated measures was used for data analysis. When carbohydrate is consumed five minutes and one hour prior to physical activity, MFO and Fatmax depict the lowest and highest decline respectively. MFO and Fatmax, in fasted condition, was significantly higher than the consumption of carbohydrate five minutes, one hour and three hours before the exercise (P< 0.05). But no significant difference was seen in MFO and fatmax between different conditions of carbohydrate consumption. In general, the results indicated that consumption of carbohydrate in different timings before exercise cause the decrease in MFO and transferring of Fatmax to lower intensity of exercise. This means that the start of fat oxidation reduction occurs in lower intensity and participants depend more on carbohydrate sources. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Maximal Fat Oxidation, Fatmax, Carbohydrate Consumption

نویسندگان مقاله بهنام روزبه |
دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

حمید محبی |
استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://spj.ssrc.ac.ir/article_1006_dbee9eb06197f3caf95f34d746aefc8f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1031/article-1031-456324.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات