این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۶۰، صفحات ۱۰۱-۱۱۱

عنوان فارسی مقایسه اثر دو روش استخراج تقطیر با آب و مایکرویو بر ترکیبات شیمیایی شناسایی شده اسانس گیاه ترخون (Artemisia dracunculus L.) توسط کروماتوگرافی گازی- طیف‌سنج جرمی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گیاه ترخون (Artemisia dracunculus L.) سال‌هاست که به عنوان ادویه استفاده می‌شود. این گیاه دارای خاصیت ضد‌میکروبی و آنتی‌اکسیدانی بوده و اسانس آن می‌تواند در صنایع غذایی به عنوان نگهدارنده‌ی طبیعی مورد استفاده قرار گیرد. برای استخراج اسانس‌های گیاهی از بسترشان، روش‌های متعددی وجود دارد. روش استخراج اسانس می‌تواند بر بازده، درصد و نوع ترکیبات شیمیایی حاصله تأثیر‌گذار باشد. هدف: از آنجایی‌که مقایسه‌ی روش‌های استخراج اسانس‌ها می‌تواند راه مفیدی در جهت یافتن بهترین روش استخراج آنها برای اهداف مختلف باشد، در پژوهش حاضر دو روش استخراج با هم مقایسه شده‌اند. روش بررسی: در این تحقیق اسانس حاصل از برگ‌های گیاه ترخون با دو روش تقطیر با آب و استخراج با مایکرویو بدون استفاده از حلال استخراج شد و بازده استحصال اسانس و همچنین ترکیبات شیمیایی آنها به کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی- اسپکتروسکوپی جرمی شناسایی شد. نتایج: در حالی‌ که اجزای اصلی اسانس در روش تقطیر با آب استراگول (05/29 درصد) و لیمونن (87/11 درصد) بود، ترکیبات عمده‌ی اسانس در روش استخراج با مایکرویو بدون استفاده از حلال، استراگول (40/62 درصد) و تیمول (25/9 درصد) گزارش شد. نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد تفاوت در روش استخراج به ویژه از جهت زمان استخراج و درجه حرارت در ترکیبات شیمیایی تغییرات عمده‌ای ایجاد می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استخراج، اسانس، ترکیب شیمیایی، گیاه ترخون، مایکرویو

عنوان انگلیسی Comparison of the Effect of Hydrodistillation and Microwave Extraction Methods on the Identified Chemical Composition of Tarragon (Artemisia dracunculus L.) Essential Oil Using Gas Chromatography-mass Spectrometry
چکیده انگلیسی مقاله Background: Tarragon (Artemisia dracunculus L.) has been utilized as a spice for many years. The essential oil of Tarragon can be used as a natural food preservative since the plant has antioxidant and antimicrobial properties. There has been a variety of methods to extract essential oils. Different methods of extraction might affect extraction rate, percentage and chemical composition amounts of the extracted essential oils. Objective: To find the best method of essential oil extraction, comparing different methods can be performed. In this research two methods of extraction have been compared. Methods: Essential oil of Tarragon was obtained by hydrodistillation and solvent free microwave extraction. Oils were analyzed and the components were identified using gas chromatography-mass spectrometry. Results: The major components of the oil extracted by hydrodistillation were estragol (29.05%) and limonene (11.87%). Estragol (62.40%) and thymol (9.25%) were the major components isolated by microwave free solvent. Conclusion: Considering temperature and time of extraction, different extraction methods make noticeable changes in chemical composition of the oils.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مرضیه صفایی |
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

سید ابراهیم حسینی | seyed ebrahim
تهران، انتهای بزرگراه شهید ستاری، میدان دانشگاه، بلوار شهدای حصارک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، کدپستی 4933 - 14155
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

شاهرخ شعبانی |
3- مربی گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1354-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات