این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۶۰، صفحات ۱۴۲-۱۵۱
عنوان فارسی
اثر عصاره هیدروالکلی زعفران (Crocus satious L.) بر شاخصهای کنترل متابولیک، آنزیمهای کبدی و شاخصهای کلیوی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: عدم کنترل دیابت منجر به عوارض متعددی از جمله مشکلات کلیوی و کبدی میشود. زعفران به عنوان یک گیاه دارویی ممکن است بتواند کنترل متابولیک دیابت را بهبود ببخشد. هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره هیدروالکلی زعفران بر شاخص های کنترل متابولیک، آنزیم های کبدی و شاخص های کلیوی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو است. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی سه سو کور، 54 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 به طور تصادفی روزانه دو کپسول 15 میلیگرمی زعفران یا دارونما به مدت 8 هفته دریافت کردند. مقادیر قند خون ناشتا و دو ساعته، هموگلوبین گلیکوزیله، کلسترول، تریگلیسرید، لیپوپروتئینهای با دانسیته پایین و بالا، آلکالین فسفاتاز، آسپارتات و آلانین آمینو ترانسفراز، اوریک اسید، ازت اوره خون، و کراتینین و فعالیت فیزیکی بیماران در ابتدا و انتهای مطالعه، دریافتهای غذایی بیماران در ابتدا، وسط و انتهای مطالعه و اندازههای تنسنجی و فشار خون هر دو هفته از مطالعه محاسبه شدند. آنالیز دادهها با نرمافزار SPSS 18 صورت گرفت. نتایج: قند خون ناشتا و دو ساعته، تریگلیسرید، اوریک اسید و ازت اوره خون کاهش و لیپوپروتئین با دانسیته بالا افزایش معنیداری در گروه زعفران داشتند (05/0P). نتیجهگیری: عصاره زعفران میتواند با بهبود کنترل قند خون و برخی شاخصهای لیپید خون، به بهبود شرایط بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند. زعفران همچنین به محافظت از کلیه بیماران دیابتی کمک میکند که میتواند به خواص آنتیاکسیدانی آن مرتبط باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیمهای کبد، چربی خون، زعفران، عملکرد کلیه، قند خون
عنوان انگلیسی
The Effect of Hydro-alcoholic Extract of Saffron Stigma (Crocus sativus L.) on Metabolic Control Parameters, Liver Enzymes, and Renal Function Parameters in Type 2 Diabetic Patients
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Uncontrolled metabolic status of diabetes induces multiple complications, such as liver and renal dysfunctions. Saffron as an herbal medicine may improve diabetes metabolic control. Objective: The aim of this study was to investigate the effect of hydro-alcoholic extract of saffron on metabolic control parameters, liver enzymes, and renal function parameters in type 2 diabetic patients. Methods: In this triple-blind clinical trial, 54 type 2 diabetic patients randomly consumed 15 mg saffron or placebo capsules twice a day for 8 weeks. The following measurements were made during the study: 1. Fasting and 2-hour blood glucose, glycosylated hemoglobin, cholesterol, triglyceride, low and high density lipoproteins, alkaline phosphatase, aspartate and alanine amino transferase, uric acid, blood urea nitrogen, and creatinine; 2. Physical activity at the beginning and the end of the study; 3. dietary intakes at the beginning, midst, and end of the study; 4. anthropometric parameters every 2 weeks; 5. blood pressure every 2 weeks. The data were analyzed using the SPSS.18 software. Results: Fasting and 2-hour blood glucose, triglyceride, uric acid, and blood urea nitrogen decreased (35.5, 38.5, 0.62, and 4.5 mg/dl, respectively), and high density lipoprotein increased, significantly in the saffron group (P< 0.05). Changes in lipid profile components other than triglycerides were not statistically significant in the two groups. Significant changes in blood pressure, dietary intakes, and physical activity were not seen in either group either (P>0.05). Conclusion: Saffron hydro-alcoholic extract may improve type 2 diabetic patients' condition through helping control blood glucose and some of the lipid profiles components. It can also improve renal function, which may be related to its antioxidant properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علیرضا میلاجردی |
گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
ابوالقاسم جزایری |
1- گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
شیما جزایری |
2- گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)
نجمه هاشم زاده |
3- مرکز دیابت نطنز، بیمارستان خاتم الانبیاء، نطنز، ایران
الهام شیرزادی |
3- مرکز دیابت نطنز، بیمارستان خاتم الانبیاء، نطنز، ایران
ژاله درخشان |
3- مرکز دیابت نطنز، بیمارستان خاتم الانبیاء، نطنز، ایران
شاهین آخوندزاده |
تهران، بلوار کشاورز، خیابان قدس، دانشگاه علوم پزشکی تهران، صندوق پستی 1417863181
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-34-34&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
psychiatry|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات