این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۵۶، صفحات ۴۵-۵۴

عنوان فارسی اثر مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه بر مقادیر سرمی هورمون‌های محور هیپوفیز- گناد در موش نر
چکیده فارسی مقاله مقدمه: انواع فلفل در طب سنتی کاربردهای گسترده‌ای دارند. محور هورمونی هیپوفیز-گناد یکی از مواردی است که ممکن است تحت تأثیر فلفل قرار گیرد. هدف: این تحقیق با هدف بررسی اثرات احتمالی فلفل قرمز و سیاه بر میزان سرمی هورمون‌های لوتئینی کننده (LH)، محرک فولیکولی (FSH) و تستوسترون انجام شد. روش بررسی: 21 سر موش نر نژاد NMRI به سه گروه شامل یک گروه کنترل و دو گروه تحت تیمار، به ترتیب دریافت‌کننده فلفل قرمز و دریافت‌کننده فلفل سیاه تقسیم شدند (n=7). گروه‌های تحت تیمار، پودر فلفل مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با یک نسبت 6/6 درصد به مدت یک ماه به صورت خوراکی دریافت کردند. در پایان دوره تیمار، حیوانات را با کلروفرم بیهوش کرده و مستقیماً از قلب آنها خونگیری به عمل آمد و پس از جدا کردن سرم، هورمون‌های لوتئینی کننده (LH)، محرک فولیکولی (FSH) و تستوسترون با روش الایزا اندازه‌گیری شدند. تحلیل آماری داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن آزمون متعاقب توکی انجام شد . نتایج: فلفل قرمز باعث افزایش هورمون تستوسترون (01/0 p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تستوسترون، فلفل سیاه، فلفل قرمز، FSH، LH

عنوان انگلیسی Effects of Oral Administration of Red Pepper (Capsicum annuum) and Black Pepper (Piper nigrum) Powders on Plasma Levels of Pituitary - gonads Axis Hormones in Male Mice
چکیده انگلیسی مقاله Background: Any types of pepper are widely used in traditional medicine. Secretion of pituitary-gonad axis hormones may affected by the pepper. Objective: This study aimed to investigate the possible effects of black and red pepper on serum levels of Luteinizing hormone (LH), Follicle-stimulating hormone (FSH) and testosterone hormone was performed. Methods: 21 male NMRI mice were divided into three groups (n=7), consisting of a control group and two treatment groups receiving red pepper and black pepper, respectively. Treated groups received pepper powder mixed with pellet food at a ratio of 6/6% for one month. At the end of treatment, animals were anesthetized with chloroform and blood samples were collected from the heart directly. After separating the serum, LH, FSH and testosterone hormones were measured by ELISA method. Data statically evaluation using one-way ANOVA followed by Tukey test for ANOVA was performed and calculated. Results: Red pepper increased testosterone (P< 0.01). Red pepper and Black pepper increased FSH (P< 0.001) and P< 0.01 respectively) and have no effect on the LH levels. Hematocrit levels also increased in the treatment groups (P < 0.001). Conclusion: Oral intakes of red and black peppers powder have increasing impact on FSH and testosterone hormones. Therefore, these peppers may have androgenic properties. Increases in hematocrit may be the result of an increase in testosterone.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Black pepper, FSH, LH, Red pepper, Testosterone

نویسندگان مقاله سپیده بابایی گرمخانی | s babaei garmkhany
1- msc of animal physiology, department of biology, faculty of science, razi university, kermanshah, iran.
1- کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری، گروه بیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

نامدار یوسف وند | n yousofvand
2- assistant professor of animal physiology, department of biology, faculty of science, razi university, kermanshah, iran
2- استادیار فیزیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-497-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده physiology|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات