این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۵۶، صفحات ۷۸-۸۶
عنوان فارسی
ارزیابی تأثیر عصاره آبی - الکلی جوز هندی بر پاسخهای ایمنی رت
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: میریستیکا فراگرانس درختی معطر و همیشه سبز است که در بسیاری از کشورهای گرمسیری کشت میشود. جوز هندی که دانه رسیده و خشک شده میریستیکا فراگرانس است، به عنوان یک چاشنی رایج در شیرینیها، غذاها و انواع نوشیدنیها استفاده میشود. هدف: جوز هندی اثرات دارویی متنوعی دارد که در این مطالعه تأثیر آن بر پاسخهای ایمنی سنجیده شده است. روش بررسی: تعداد 6 گروه (هر گروه 8 سر) رت طبق روش زیر تیمار شدند: گروههای فرد روزانه به مدت 12 روز به صورت داخل صفاقی (IP)، به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، 300 میلیگرم عصاره جوز هندی دریافت کردند. گروههای زوج به جای عصاره جوز هندی، PBS دریافت کردند. رتهای گروه 1 و 2 در روزهای 1 و 6 با تعداد 109×35/1 گلبول قرمز گوسفند (SRBC) به صورت IP ایمن شدند. رتهای گروه 3 و 4 در روز اول با تعداد SRBC 109×35/1 از طریق IP حساس شدند و در روز نهم با SRBC 107× 7/2 در حجم 1/0 میلیلیتر از طریق پوست کف پای راست چالش شدند. در روز 13، عیار آنتیبادی ضد SRBC، گروههای 1 و 2 و میزان لیزوزیم و فعالیت مسیر فرعی سیستم کمپلمان در سرم گروههای 5 و 6 تعیین شد. میزان تورم کف پا در گروههای 3 و 4 در زمانهای 24، 48 و 72 ساعت پس از چالش با SRBC اندازهگیری شد و محلهای چالش از نظر نفوذ سلولهای التهابی بررسی شدند. نتایج: نتایج نشان داد که عصاره جوز هندی به صورت معنیداری باعث افزایش پادتن ضد SRBC شده (005/0=p)، نفوذ سلولهای التهابی را مهار میکند (001/0>p) ولی بر میزان لیزوزیم و فعالیت مسیر فرعی کمپلمان بیاثر است (04/0=p). نتیجهگیری: عصاره جوز هندی در رتهای ویستار، اثر سرکوبکنندگی بر ایمنی سلولی و اثر تحریککنندگی بر پاسخ هومورال نسبت به SRBC دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوز هندی، پاسخ ایمنی، رت
عنوان انگلیسی
Effect of Hydro Alcoholic Extract of Nutmeg on Immune Response of Rat
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Myristica fragrans is an evergreen aromatic tree cultivated in many tropical countries. Nutmeg, the dried ripe seed of M. fragrans, is a popular spice used in sweet and savory cooking, and a variety of drinks. Objective: Nutmeg has a variety of pharmaceutical effects and in this study its effects on immune responses were evaluated. Methods: Six groups (each group 8) of Wistar rats were treated as follows: Even groups received Nutmeg extract at dose 300 mg per kg of body weight intraperitoneally (IP), daily up to 12 days. Odd groups received PBS instead of nutmeg extract. The rats of groups 1 and 2 were immunized IP with 1.35×109 Sheep RBC (SRBC) in days 1 and 6. The rats of groups 3 and 4, were immunized IP with 1.35×109 SRBC in days 1 and subcutaneously in right foot pad with 2.7×107 SRBC in a volume of 0.1 ml on the day 9. Titer of anti-SRBC antibody in the groups 1 and 2 and lysozyme and alternative complement pathway activity of groups 5 and 6 were evaluated on day 13. The swelling of footpads in groups 3 and 4 were measured at 24, 48, and 72 hours after challenge with SRBC and these rats euthanized on day 13 and theirs foot were examined histopathologically for infiltration of inflammatory cells. Results: The result showed that nutmeg extract significantly increase anti SRBC titer (P=0.005), inhibit inflammatory cells infiltration (P< 0.001) but has not any effect on serum lysozyme or complement activity (P=0.4). Conclusion: In conclusion nutmeg extract shows a significant suppression on cell mediated immunity and stimulatory effect on humeral immune response to SRBC in Wistar rats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Immune Response, Nutmeg, Rat
نویسندگان مقاله
مسعود قربانپور | m ghorbanpoor
1- professor of pathobiology department, faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
1- استاد گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
علی رهنما | a rahnama
2- faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
2- دانش آموخته دکترای حرفه ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
حسین نجف زاده ورزی | h najafzadeh varzi
3- professor of basic sciences department, faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
3- استاد گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
صالح اسماعیل زاده | s esmailzadeh
4- associate professor of pathobiology department, faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
4- دانشیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
مهدی پورمهدی بروجنی | pourmahdi broujeni m
5- associate professor of food hygiene department, faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
5- دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-434-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات