این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۵۲، صفحات ۴۱-۴۷
عنوان فارسی
ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانسهای گیاهی آویشن شیرازی و رزماری بر سویههای استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتیبیوتیک ایزوله شده از مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین پاتوژنهای منتقل شده از راه غذا میباشد که گستردگی وسیعی در محیط و جوامع انسانی و حیوانی، هم به عنوان پاتوژن و هم به عنوان فلور نرمال دارد. حضور استافیلوکوکوس اورئوس در پوست و مخاط تنفسی انسان و حیوانات خونگرم، امکان انتقال این ارگانیسم از انسان یا حیوان به مواد و فرآوردههای غذایی را فراهم میآورد. از طرفی مقاومت آنتیبیوتیکی استافیلوکوکی، یک مسأله مهم بهداشتی در اکثر کشورها محسوب میشود. هدف: با توجه به خواص مختلف گیاه درمانی و آنتیباکتریال گیاه آویشن شیرازی و رزماری، این تحقیق با هدف بررسی این خواص وتعیین اثرات سینرژیستی این اسانسها با آنتیبیوتیکهای تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم- سولفامتوکسازول و متی سیلین بر استافیلوکوکوس اورئوس انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه که به روش In vitro انجام شد، اثر ضدمیکروبی به همراه حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) اسانسهای آویشن شیرازی و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم - سولفامتوکسازول و متیسیلین مورد بررسی قرار گرفت. در محله بعد اثر سینرژیستی هر اسانس با هر آنتیبیوتیک به روش Paper disk مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج ما نشان میدهد که اسانسهای آویشن شیرازی و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوسهای مقاوم به تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم - سولفامتوکسازول و متیسیلین ایزوله شده از مواد غذایی اثرات خوبی دارد. نتیجهگیری: با ساخت داروی مناسب با منشاء گیاهی و عوارض کمتر دارویی میتوان به درمان عفونتهای استافیلوکوکی امیدوار بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Antimicrobial Effect of Zataria multiflora and Rosemarinus officinalis on Antibiotic-resistant Staphylococcus aureus Strains Isolated from Food
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Staphylococcus aureuse is one of the important pathogens which transmitted by food and has majority of habitant in human and animal community as a pathogen and normal flora. Antibiotic resistant among Staphylococcus aureuse strains is a global health challenge. Objective: Regarding to the different therapeutic and antimicrobial effect of Shirazi Zataria multiflora and Rosemarinus officonalis in present work the antibacterial effect of this extract and its synergistic effect with routine antibiotics was investigated. Methods: In this in vitro study the antimicrobial effect of Shirazi Zataria multiflora and Rosemarinus officonalis extract on methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) and other antibiotic resistant strains to tetracycline, erithromycine, trimethoprim, sulfamethoxazol, together with its MIC and MBC were determined. Also synergistic effect of these extracts with these antibiotics was investigated by paper disc method. Results: Shirazi zataria multiflora, had a significant antibacterial effect against MRSA, and other Staphylococcus aureus resistant strain to tetracycline, erithromycine, trimethoprim, and sulfametoxazol, isolated from food. Conclusion: Production of a suitable herbal medicine with few side effects will give rise to a promising outlook in the treatment of infections caused by antibiotic resistant strains of Staphylococcus aureus.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدمهدی سلطان دلال | mm soltan dallal
تهران، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
food microbiology research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمدحسین یزدی | mh yazdi
3- department of pharmaceutical biotechnology, biotechnology process development center, pasteur institute of iran, tehran, iran
3- استادیار، مرکز توسعه فرآیندهای بیوتکنولوژی، انستیتوپاستور ایران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو پاستور ایران (Pasteur institute of iran)
سولماز آقاامیری | s aghaamiri
4- department of pharmaceutical biotechnology, school of pharmacy, shahid behesti university of medical sciences, tehran, iran
4- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
شبنم حقیقت خواجوی | sh haghighat khajavi
5- faculty of food sciences and engineering, islamic azad university, science and research branch, tehran, iran
5- استادیار، گروه صنایع غذایی، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
ترانه پیمانه عابدی محتسب | tp abedi mohtasab
1- department of pathobiology, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
6- کارشناس ارشد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
فرزانه امین هراتی | f amin harati
1- department of pathobiology, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
6- کارشناس ارشد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
مسعود قربان زاده مشکانی | m gorbanzadeh meshkani
2- food microbiology research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
2- مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-475-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات