این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۴۸، صفحات ۶۲-۷۱
عنوان فارسی
بررسی اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر منحنی رشد و تولید شیگا توکسین ۲ باکتری اشرشیا کلی O۱۵۷: H۷
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بررسی اثرات ضدمیکروبی گیاه آویشن شیرازی که از گیاهان دارویی در طب سنتی ایرانی بوده بر باکتریهای بیماریزای مواد غذایی مانند اشرشیاکلی 7H :157O که مسئول شیوع بیماریهای غذا زاد و عامل ایجاد هموراژیک کولیت و سندرم همولیتیک اورمیک (HUS) میباشد ضروری به نظر میرسد. هدف: بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید شیگا توکسین 2 اشرشیاکلی 7H :157O میباشد. روش بررسی: حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC) اسانس آویشن شیرازی برای اشرشیاکلی 7H :157O به روش براث ماکرودایلوشن، تأثیر غلظتهای تحت بازدارنده اسانس، بر منحنی رشد باکتری طی 24 ساعت توسط دستگاه اسپکتروفوتومتری و تولید شیگاتوکسین 2 با استفاده از کیت تعیین شد. نتایج: در این مطالعه میزان MIC و MBC اسانس آویشن شیرازی برای باکتری مورد مطالعه به ترتیب 04/0 و 06/0 درصد به دست آمد. مقادیر OD600 طی 24 ساعت مجاورت باکتری با غلظت MIC و غلظتهای تحت بازدارنده اسانس در دو دما نشان دهنده تأثیر معنیدار (05/0>p) آن غلظتها بر رشد باکتری E. coli O157:H7، بوده و مجاورت باکتری با غلظتهای مختلف اسانس در دما 35 درجه سانتیگراد باعث کاهش تولید شیگاتوکسین 2 شده و افزایش غلظت اسانس تا 02/0 درصد (معادل 50 درصد MIC) در این دما اثر بازدارندگی بر تولید شیگاتوکسین 2 در این سویه باکتریایی میگذارد. نتیجهگیری: میتوان از این اسانس در غلظت بازدارنده رشد جهت جلوگیری از رشد E. coli O157: H7 و در غلظتهای تحت بازدارنده جهت جلوگیری از تولید شیگا توکسین آن در صنایع غذایی استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن شیرازی، اشرشیاکلی 7H ،157O، شیگاتوکسین 2
عنوان انگلیسی
Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on Growth Curve and Shigatoxin 2 Production of Enterohemorrhagic Escherichia Coli O157:H7
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Zataria multiflora Boiss. is one of the Iranian traditional spices and it has antimicrobial effect on the pathogenic bacteria which are agents for some current foodborne intoxications. Objectives: The present study was conducted to evaluate the antimicrobial activity of Zataria multiflora Boiss. Essential oil on Escherichia coli O157:H7. Methods: Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of Zataria multiflora Boiss. essential oil (EO) for Escherichia coli O157:H7 at 35°C, the effect of subinhibitory concentrations of EO on growth curve of bacteria up to 24 hours at 25 and 35°C and also production of shigatoxin 2 (Stx2), at 35°C has been determined. Results: MIC and MBC of EO which have been evaluated were 0.04 and 0.06%, respectively the effect of subinhibitory concentrations of EO on bacterial growth curve during 24 hours has been determined by spectrophotometer device at 25 and 35°C and also production of shigatoxin 2 (Stx2), at 35°C has been determined. Subihibitory concentrations of EO, significantly, decreased the production of Stx2 at 35°C in a dose dependent manner. Conclusion: The results showed that Zataria multiflora Boiss. essential oil had inhibitory effect on Escherichia coli O157:H7and it can be used as a natural preservative in food industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم عطایی | ataee m
faculty of veterinary medicine, university of tehran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
افشین آخوندزاده بستی | akhondzadeh basti a
faculty of veterinary medicine, university of tehran
azadi av., gharib st., p.o.box 14199-63111, department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran tel 98 - 21 - 66923510, fax 98 - 21- 66933222
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
تقی زهرایی صالحی | zahraei salehi t
faculty of veterinary medicine, university of tehran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
هدایت حسینی | hosseini h
shaheed beheshti university of medical science
انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
حسن گندمی نصرآبادی | gandomi nasrabadi h
faculty of veterinary medicine, tehran university
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نگین نوری | noori n
faculty of veterinary medicine, tehran university
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی خنجری | khanjari a
faculty of veterinary medicine, tehran university
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی طاهری میر قاید | taheri mirghaed a
faculty of veterinary medicine, tehran university
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
فاطمه محمدخان | mohammad khan f
university of tehran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
پیمان فقیه فرد | faghih fard p
police university amin pua
دانشگاه علوم انتظامی
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات