این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۴۸، صفحات ۶۲-۷۱

عنوان فارسی بررسی اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بر منحنی رشد و تولید شیگا توکسین ۲ باکتری اشرشیا کلی O۱۵۷: H۷
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بررسی اثرات ضدمیکروبی گیاه آویشن شیرازی که از گیاهان دارویی در طب سنتی ایرانی بوده بر باکتری‌های بیماریزای مواد غذایی مانند اشرشیاکلی 7H :157O که مسئول شیوع بیماری‌های غذا زاد و عامل ایجاد هموراژیک کولیت و سندرم همولیتیک اورمیک (HUS) می‌باشد ضروری به نظر می‌رسد. هدف: بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید شیگا توکسین ‌2 اشرشیاکلی 7H :157O می‌باشد. روش بررسی: حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کشی (MBC) اسانس آویشن شیرازی برای اشرشیاکلی 7H :157O به روش براث ماکرودایلوشن، تأثیر غلظت‌های تحت بازدارنده اسانس، بر منحنی رشد باکتری طی 24 ساعت توسط دستگاه اسپکتروفوتومتری و تولید شیگاتوکسین 2 با استفاده از کیت تعیین شد. نتایج: در این مطالعه میزان MIC و MBC اسانس آویشن شیرازی برای باکتری مورد مطالعه به ترتیب 04/0 و 06/0 درصد به دست آمد. مقادیر OD600 طی 24 ساعت مجاورت باکتری با غلظت MIC و غلظت‌های تحت بازدارنده اسانس در دو دما نشان دهنده تأثیر معنی‌دار (05/0>p) آن غلظت‌ها بر رشد باکتری E. coli O157:H7، بوده و مجاورت باکتری با غلظت‌های مختلف اسانس در دما 35 درجه سانتی‌گراد باعث کاهش تولید شیگاتوکسین 2 شده و افزایش غلظت اسانس تا 02/0 درصد (معادل 50 درصد MIC) در این دما اثر بازدارندگی بر تولید شیگاتوکسین 2 در این سویه باکتریایی می‌گذارد. نتیجه‌گیری: می‌توان از این اسانس در غلظت بازدارنده رشد جهت جلوگیری از رشد E. coli O157: H7 و در غلظت‌های تحت بازدارنده جهت جلوگیری از تولید شیگا توکسین آن در صنایع غذایی استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن شیرازی، اشرشیاکلی 7H ،157O، شیگاتوکسین 2

عنوان انگلیسی Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on Growth Curve and Shigatoxin 2 Production of Enterohemorrhagic Escherichia Coli O157:H7
چکیده انگلیسی مقاله Background: Zataria multiflora Boiss. is one of the Iranian traditional spices and it has antimicrobial effect on the pathogenic bacteria which are agents for some current foodborne intoxications. Objectives: The present study was conducted to evaluate the antimicrobial activity of Zataria multiflora Boiss. Essential oil on Escherichia coli O157:H7. Methods: Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of Zataria multiflora Boiss. essential oil (EO) for Escherichia coli O157:H7 at 35°C, the effect of subinhibitory concentrations of EO on growth curve of bacteria up to 24 hours at 25 and 35°C and also production of shigatoxin 2 (Stx2), at 35°C has been determined. Results: MIC and MBC of EO which have been evaluated were 0.04 and 0.06%, respectively the effect of subinhibitory concentrations of EO on bacterial growth curve during 24 hours has been determined by spectrophotometer device at 25 and 35°C and also production of shigatoxin 2 (Stx2), at 35°C has been determined. Subihibitory concentrations of EO, significantly, decreased the production of Stx2 at 35°C in a dose dependent manner. Conclusion: The results showed that Zataria multiflora Boiss. essential oil had inhibitory effect on Escherichia coli O157:H7and it can be used as a natural preservative in food industry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم عطایی | ataee m
faculty of veterinary medicine, university of tehran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

افشین آخوندزاده بستی | akhondzadeh basti a
faculty of veterinary medicine, university of tehran
azadi av., gharib st., p.o.box 14199-63111, department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran tel 98 - 21 - 66923510, fax 98 - 21- 66933222
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

تقی زهرایی صالحی | zahraei salehi t
faculty of veterinary medicine, university of tehran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

هدایت حسینی | hosseini h
shaheed beheshti university of medical science
انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

حسن گندمی نصرآبادی | gandomi nasrabadi h
faculty of veterinary medicine, tehran university
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

نگین نوری | noori n
faculty of veterinary medicine, tehran university
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی خنجری | khanjari a
faculty of veterinary medicine, tehran university
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی طاهری میر قاید | taheri mirghaed a
faculty of veterinary medicine, tehran university
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

فاطمه محمدخان | mohammad khan f
university of tehran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

پیمان فقیه فرد | faghih fard p
police university amin pua
دانشگاه علوم انتظامی


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات