این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۴۸، صفحات ۱۶۰-۱۶۹

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره‌های قطبی و غیرقطبی ژل برگ گیاه صبرزرد (Aloe vera L.)، بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در محیط برون‌تنی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در مجاری گوارشی نقش مهمی در فرآیند تبدیل پلی‌ساکاریدها به گلوکز ایفا می‌کنند. مهار فعالیت این دو آنزیم یکی از روش‌های پیشگیری از افزایش گلوکز خون بعد از غذا، در بیماران دیابتی می‌باشد. هدف: در این مطالعه تأثیر عصاره‌های مختلف ژل برگ گیاه صبر زرد (Aloe vera L.)، بر مهار آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در محیط برون‌تنی بررسی شد. روش بررسی: از پودر ژل برگ صبرزرد توسط حلال‌های هگزان، کلروفرم، اتیل استات و متانول فراکسیون‌های مختلف تهیه شد. اثر بازدارندگی عصاره‌های به دست آمده بر فعالیت آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز بررسی شد. در این آزمایش، غلظتی از هر عصاره که برای مهار 50 درصد از فعالیت آنزیم‌ها مورد نیاز است (IC50) به دست آمد و با مقدار مورد نیاز از آکاربوز، به عنوان کنترل مثبت مقایسه شد. نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که درصد مهارکنندگی عصاره متانولی تام ژل گیاه صبرزرد بر فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز در مقایسه با دیگر فراکسیون‌ها به صورت معنی‌داری بیشتر، ولی در مقایسه با آکاربوز کمتر بود. درصد مهاری عصاره متانولی ‌و فراکسیون‌های اتیل استاتی و متانولی بر فعالیت آنزیم آلفا گلوکوزیداز در مقایسه با دیگر فراکسیون‌ها و همچنین در مقایسه با آکاربوز به صورت معنی‌داری بیشتر بود. نتیجه‌گیری: عصاره تام متانولی ژل برگ گیاه صبرزرد اثر مهاری قوی‌تری روی آنزیم‌های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در مقایسه با فراکسیون‌های هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی و متانولی داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله صبرزرد، آلفا آمیلاز، آلفا گلوکوزیداز، دیابت، مهار آنزیم

عنوان انگلیسی Effect of Polar and Nom-polar Aloe vera L. Leaf Extracts on α-amylase and α-Glucosidases Inhibitory Activity In vitro
چکیده انگلیسی مقاله Background: Intestinal α-glucosidase and α-amylase are two carbohydrate-hydrolysing enzymes that play a key role in conversion of disaccharide to glucose. Inhibition of these two enzymes provides a therapeutic option for treatment of postprandial hyperglycemia in diabetic patients. Objective: The aim of the current study was to evaluate the inhibitory effects of different Aloe vera L. extracts against α-amylase and α-glucosidase in vitro. Methods: Aloe vera L. leaf was collected from the Institute of Medicinal Plants farm and several extracts were prepared by n-hexane, chloroform, ethyl acetate and methanol solvents. The inhibitory effects of the extracts were tested on α-amylase and α-glucosidase enzyme separately. In this experiment, the minimum concentration of the extract required for 50% inhibition of enzyme activity (IC50), was obtained and compared with acarbose as a positive control. Results: The results showed that total methanol extract of Aloe vera L. leaf had significantly (p< 0.001) higher α-amylase inhibitory (28.2 ± 1.3 µg/ml) effect than other solvent fractions but lower than acarbose (25.4 ± 1.9 µg/ml). Furthermore total methanol extract and solvent fractions of methanol and ethyl acetate of Aloe vera L. leaf had significantly (p< 0.001) higher inhibitory effect on α-glucosidase enzyme activity (2.3 ± 0.1 µg/ml, 2.7 ± 0.1 µg/ml, 3.4 ± 0.1 µg/ml, respectively) than other solvent fractions as well as compared with acarbose (5.8 ± 0.6 µg/ml). Conclusion: Total methanol extracts of Aloe vera L. leaf has strong α-amylase and α-glucosidase inhibitory activity than chloroform, n-hexane, chloroform, ethyl acetate and methanol solvent fraction.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسن فلاح حسینی | h fallah huseini
pharmacology and applied medicine department of medicinal plants research center, institute of medicinal plants, acecr, karaj, iran
گروه فارماکولوژی و طب کاربردی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده‮ ‬گیاهان‮ ‬دارویی‮ ‬جهاد‮ ‬دانشگاهی (Institute of medicinal plants)

بهور اصغری | b asghari
department of plant production and breeding engineering, faculty of engineering and technology, imam khomeini international university
گروه تولید و اصلاح نباتات، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی ره
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بین المللی امام خمینی (Imam khomeini international university)

ژینوس عسگرپناه | j asgarpanah
department of pharmacognosy, pharmaceutical science branch, islamic azad university iau
گروه فارماکوگنوزی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)

علی بابایی زارچ | a babai zarch
department of pharmacology shaheed seduqi medical college yazed
گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شهید صدوقی

طاهره اقبالی زارچ | t eghbali zarch
department of pharmacognosy, pharmaceutical science branch, islamic azad university qolhak, yakhchal, street, tehran, iran tel 98- 21- 22640051-5, fax 98- 21- 22602059
تهران، خیابان شریعتی، قلهک، خیابان یخچال، دانشکده داروسازی واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تلفن و نمابر 22640051 021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-85-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات