این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۴۴، صفحات ۷۰-۷۷

عنوان فارسی تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و آویشن شیرازی روی لیستریا مونوسیتوژنز
چکیده فارسی مقاله مقدمه : از جمله راه های حذف یا کاهش رشد میکروارگانیسم های بیماری زا یا عامل فساد و افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی استفاده از نگهدارنده های مختلف می باشد. لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی روی لیستریا مونوسیتوژنز می باشد. ( MIC) هدف: تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی از غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به صورت تنها و توأم با MIC روش بررسی: در این مطالعه برای تعیین به روش ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن استفاده شد . همچنین اثر غلظ تهای (BHI broth) هم در محیط آبگوشت قلب و مغز تحت بازدارند هی این ترکیبا ت بر منحنی رشد این باکتری نیز بررسی ش د. اسانس آویشن شیرازی به تنهایی در دو روش ، ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن MIC نتایج: بر اساس نتایج به دست آمده ، میزان 0/04 درصد به دست آمد، در حالی که در لیزوزیم به تنهایی در غلظت 1000 میکرو گرم در میلی لیتر نتوانست مانع رشد باکتری 0 درصد اسانس و 250 میکروگرم بر میلی لیتر لیزوزیم به عنوان / لیستریامونوسایتوژنز شود. در حالت توأم در دو روش میزان 02 کمترین غلظت بازدارنده محاسبه شد . به علاوه اثر ترکیبی غلظ تهای تحت بازدارنده ی اسانس مورد مطالعه همراه لیزوزیم نشان داد که لیزوزیم به تنهایی و به صورت توأم با اسانس آویشن شیرازی باعث افزایش فاز تأخیری و کاهش سرعت رشد باکتری مورد مطالعه شد. نتیجه گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه لیزوزی م می تواند به عنوان نگهدارنده طبیعی ضد باکتری لیستریا مونوسایتوژنز در مواد غذایی استفاده شود که استفاده از لیزوزیم م یتواند میزان موردنیاز آویشن شیرازی را کاهش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن شیرازی، لیزوزیم، حداقل غلظت بازدارندگی(MIC)

عنوان انگلیسی Determination of Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil and Lysozim on L. monocytogenes
چکیده انگلیسی مقاله Background: Application of natural compounds, including essential oils (EOs) and lysozyme is an effective method against growth of bacterial pathogens in foods. Objective: Determination of minimum inhibitory concentration (MIC) of lysozyme and Zataria multiflora Boiss. essential oil on L. monocytogenes. Methods: In this study different concentrations of lysozyme and Zataria multiflora Boiss. EOwere used alone and in combination on BHI broth to determine MIC of Zataria multiflora Boiss. EO and lysozyme with macro dilution and micro dilution methods and effect of sub inhibitory concentrations of them on bacterial growth curve of L. monocytogenes. Results: The minimum inhibitory concentration (MIC) of Z. multiflora Boiss EO was estimated ٪0.04 using macro and microdilution. lysozyme at the highest concentration (1000 μg/ ml) was not effective in inhibition of bacterial growth and no MIC value obtained. Combination of EO and Lysozyme decreased the MIC value to %0.02 and 250μg/ mlfor Z. multifloraBoiss. EO and lysozyme, respectively. The results of growth curve analysis showed that combination was effective in increasing the lag phase. Conclusion: Z. multiflora Boiss and lysozyme showed to be effective against bacterial growth and its potential application in food systems may be suggested.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله طاهره مهاجرفر | t mohajerfar
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, p.o.box 14155 - 6453, tehran, iran
تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

اعظم حسین زاده | a hosseinzadeh
department of pharmacology, faculty of medicine, tehran university of medical sciences
گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran
گروه بهداشت وکنترل موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی خنجری | a khanjari
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی میثاقی | a misaghi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسن گندمی نصرآبادی | gandomi nasrabadi h ph d
و بهداشت گروه استادیار، مواد کنترل تهران تهران، دانشگاه دامپزشکی، دانشکده غذایی،


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-56-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات