این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۴۴، صفحات ۱۸۵-۱۹۲

عنوان فارسی بررسی اثر اسانسآویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین E باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC ۲۹۲۱۳
چکیده فارسی مقاله مقدمه : گیاه آویشن شیرازی از گیاهان دارویی در طب سنتی ایرانی بوده و بررسی اثرات ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر باکتری های بیماری زای مهم و عامل مسمومیت غذایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس ضروری به نظر می رسد. ATCC استافیلوکوکوس اورئوس E هدف: هدف این مطالعه، بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین 29213 می باشد. اسانس آویشن شیرازی برای (MBC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MIC) روش بررسی: حداقل غلظت بازدارنده رشد استافیلوکوکوس اورئوس ، تأثیر غلظت های تحت بازدارنده اسانس بر رشد و تکثیر باکتری طی 72 ساعت کشت و تولید در مجاورت غلظ تهای تحت بازدارنده در دو دمای 25 و 35 درجه سانتی گراد تعیین شد. E انتروتوکسین 0 درصد به دست آمد . نتایج کشت در 25 و 35 درجه / 0 و 04 / اسانس آویشن شیرازی به ترتیب 03 MBC و MIC : نتایج 75 درصد در 25 درجه سانت یگراد و 35 درجه سانتی گراد در 72 ساعت رشد باکتری را، MIC سانتی گراد نشان می دهد که غلظت شده و E نسبت به گروه کنترل، 3 لوگ کاهش داده است. مجاورت باکتری با اسانس در هر دو دما باعث کاهش تولید انتروتوکسین گذارد. E 0 درصد اثر بازدارندگی معنی داری بر تولید انتروتوکسین / 0 درصد و 022 / افزایشغلظت اسانس به 015 نتیجه گیری: می توان از این اسانس در غلظت بازدارنده رشد جهت جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و در غلظت های تحت بازدارنده جهت جلوگیری از تولید انتروتوکسین و یا کاهش تولید آن در صنایع غذایی استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن شیرازی، استافیلوکوکوس اورئوس، انتروتوکسین

عنوان انگلیسی Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on Growth and Enterotoxin E Production of Staphylocuccus aureus ATCC 29213
چکیده انگلیسی مقاله antimicrobial effect on the pathogenic bacteria which are agents for some current foodborne intoxications. Objectives: The present study was conducted to evaluate the antimicrobial activity of Z. multiflora Boiss. Essential oil on Staphylocuccus aureus ATCC 29213. Methods: Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of Z. multiflora Boiss. essential oil (EO) for Staphylocuccus aureus at 35°C, the effect of subihibitory concentrations of EO on growth of bacteria up to 72 hours and also production of entertoxin E (SEE), all at 25 and 35°C has been determined. Results: MIC and MBC of EO which have been evaluated in 0.005 - 0.06% (V/V) were 0.03 and 0.04%, respectively. Colony counting during 72h showed that 75%MIC of EO in 72h reduced 3 log (cfu/ml) at 25°C and 2, 2 and log (cfu/ml) at 35°C in comparison with control culture. Subihibitory concentrations of EO, significantly, decreased the production of SEE at both 25 and 35°C in a dose dependent manner. Conclusion: The results showed that Z. multiflora Boiss. essential oil had inhibitory effect on Staphylocuccus aureus and it can be used as a natural preservative in food industry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم عزیزخانی | m azizkhani
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی میثاقی | a misaghi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, p.o.box 14155 - 6453, tehran, iran tel 98 – 21 – 61117001, fax 98 – 21 – 66933222
تهران، خیابان آزادی، خیابان دکتر قریب، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی 021 021 ، نمابر 66933222 14199 ، تلفن 66923510 - دانشگاه تهران، کدپستی 63111
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسن گندمی نصرآبادی | h gandomi nasrabadi
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

هدایت حسینی | h hosseini
department of food science and technology, faculty of nutrition sciences and food technology, national nutrition and food technology research institute, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-118-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات