این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۴۰، صفحات ۲۶-۳۲
عنوان فارسی
بررسی مواد تشکیلدهنده اسانس و اثرات ضدباکتریایی گیاه Heptaptera anisoptera از خانواده چتریان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاه Heptaptera anisoptera (DC.) Turin از خانواده چتریان در نقاط مختلفی از کشور ما میروید. تاکنون چند ترکیب شیمیایی از این گیاه جداسازی و تعیین ساختار شدهاند، اما تا آنجا که ما بررسی کردهایم، تاکنون آنالیز اسانس این گیاه و بررسی اثر ضدباکتریایی آن گزارش نشده است. هدف: بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس با دستگاه GC/MS و اثرات ضدباکتریایی گیاه Heptaptera anisoptera. روش بررسی: گیاه موردنظر در بهار 1386 از منطقه طالقان- استان تهران جمعآوری و پس از شناسایی، اسانس آن به روش تقطیر با آب استخراج شد. نمونه اسانس پس از آبگیری، با دستگاه GC/MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. روش شناسایی بر اساس مقایسه طیفهای جرمی و ضرایب بازداری اجزاء با استانداردها بود. عصارههای متانولی، کلروفرمی و هگزانی این گیاه با اسباب سوکسله تهیه و اثر ضدباکتریایی رقتهای مختلف این عصارهها روی 10 باکتری گرم مثبت و منفی آزمایش شد. نتایج: 3/91 درصد اجزاء (شامل 10 ترکیب) در اسانس این گیاه شناسایی شد. مواد عمده آن عبارتند از: تیمول (8/48 درصد)، 3- کارن (6/17 درصد)، فیتول (9/7 درصد)، متیل لینولنات (6/5 درصد) و متیل پالمیتات (7/4 درصد). هیچیک از عصارههای مورد آزمایش در غلظتهای تهیه شده روی هیچکدام از باکتریها اثر نداشتند. نتیجهگیری: با آنکه تیمول ماده عمده اسانس برخی گیاهان مانند انواع آویشن و نیز گیاه زنیان است، گیاهان دیگر مانند نمونه مورد بررسی نیز حاوی ماده عمده تیمول میباشند و در صورت لزوم میتوان از این اسانس استفاده کرد. در انواع آویشن علاوه بر تیمول، ایزومر آن، کارواکرول هم وجود دارد ولی در گیاه مورد پژوهش کارواکرول شناسایی نشد. مانند سایر اسانسها، در اسانس مورد تحقیق در این مقاله، مونوترپنوئیدها اجزای اصلی و عمده را تشکیل میدادند. به خاطر استعمال زمان زیاد (حدود سه ساعت) جهت استخراج اسانس، اجزای غیرترپنی نیز در اسانس وارد و شناسایی شدند (مواد دیترپنی، استرها و اسید چرب). علیرغم این انتظار که گیاهان ظاهراً اثر ضدباکتری دارند، هیچ عصارهای از گیاهH. anisoptera ، در هیچ یک از چهار مدل آزمایشی استفاده شده، اثر ضد باکتریایی واضحی نشان نداد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Identification of Substances in the Essential Oil and Antibacterial Activities of Heptaptera anisoptera (DC.) Turin
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Heptaptera anisoptera from Umbelliferae was growth in some spaces of Iran. Some researches have been carried out on the herb about isolation and structure elucidation of some phytochemicals. There isn’t any report about identification of substances in the essential oil and antibacterial activities of this plant. Objectives: Identification of substances in the essential oil and antibacterial activities of Heptaptera anisoptera (DC.) Turin. Literature survey has shown that the herb has not previously been investigated for essential oil and antibacterial activities. Methods: The essential oil of aerial parts from Heptaptera anisoptera (DC) Turin. (Umbelliferae) was obtained by hydrodistillation. The oil was analyzed by GC/MS. The effects of methanol, chloroform and hexane extracts of this plant were tested on 10 G+ and G- bacteria in different dilutions. Results: 91.3% of the oil (10 components) was identified. Method of identification was based on comparison of the mass spectra and retention indices of the components with standards. Thymol (48.8%), 3-carene (17.6%), phytol (7.9%), methyl linolenate (5.6%), and methyl palmitate (4.7%) were the major components. None of the extracts are any effect on tested bacteria. Conclusion: While thymol is the major component of some herbs such as thymes and ajowan, other plants can have thymol as major component. In the oil of thymes, carvacrol is reported, too, but it didn’t identify in the oil of H. anisoptera. Similar to other essential oils, monoterpenoides were major compounds. As a result of use of long time for oil extraction (3 hours), non-terpenoides components (diterpenoide, fatty acids and esters) came in the oil, too. Despite the fact of antibacterial activity of plants, none extract of H. anisoptera in 4 test models, have significant antibacterial effect.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهمن نیک آور |
1- school of pharmacy, shaheed beheshty university of medical sciences
گروه فارماکوگنوزی و بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
فراز مجاب |
تهران، خیابان حضرت ولی عصر عج ، بالاتر از میرداماد، تقاطع جنوبی بزرگراه نیایش، دانشکده داروسازی شهید بهشتی، کد پستی 1991953381، صندوق پستی 6
تهران، خیابان حضرت ولی عصر عج ، بالاتر از میرداماد، تقاطع جنوبی بزرگراه نیایش، دانشکده داروسازی شهید بهشتی، کد پستی 1991953381، صندوق پستی 6153 - 14155 تلفن 88200061 021 ، نمابر 88665250 021
نسرین راهرو |
1- school of pharmacy, shaheed beheshty university of medical sciences
دانش آموخته دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
سارا سیدمدنی | سیدمدنی
3- pharmaceutical sciences unit, islamic azad university
دانش آموخته واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)
محمد کمالی نژاد |
1- school of pharmacy, shaheed beheshty university of medical sciences
گروه فارماکوگنوزی و بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
هادی مهرگان |
2- pharmaceutical sciences research center psrc , shaeed beheshty university of medical sciences
گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-111-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات