این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۴۰، صفحات ۵۸-۶۸
عنوان فارسی
تغییرات میزان کروسین، پیکروسین و سافرانال و ویژگیهای زراعی زعفران (Crocus sativus L.) تحت تأثیر کودهای زیستی و شیمیایی فسفره
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: کودهای زیستی به عنوان جایگزینی برای کودهای شیمیایی در کشاورزی پایدار مطرح هستند که موجب حاصلخیزی خاک و رشد گیاه میشوند. بنابراین، بررسی اثر کودهای زیستی از جمله فسفر زیستی بر گیاهان دارویی مهم نظیر زعفران از اهمیت ویژهای برخوردار است. هدف: ارزیابی تأثیر کودزیستی و شیمیایی فسفر بر عملکرد کمی و میزان ترکیبات موثره مهم زعفران (Crocus sativus L.). روش بررسی: این مطالعه در منطقهی آبسرد - تهران در سالهای 1386 تا 1387 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار و چهار تیمار کودی اجرا شد. تیمارهای کودی شامل شاهد یا بدون مصرف کود فسفره (1p)، کود شیمیایی فسفات آمونیوم به میزان 150 کیلوگرم در هکتار (2p)، کود زیستی بارور 2 به میزان 100 گرم در هکتار (3p) و تیمار مصرف تلفیقی کود شیمیایی فسفات آمونیوم به میزان 75 کیلوگرم در هکتار و کود زیستی بارور 2 به میزان 50 گرم در هکتار (4p) بودند. نتایج: تیمارهای کودی بر طول کلاله و خامه تازه، طول و تعداد برگ، وزن کورم، عملکرد کلاله و خامه، میزان پیکروسین، سافرانال و کروسین زعفران تأثیر معنیداری داشته است (01/0 p
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Change in Crocin, Safranal and Picrocrocin Content and Agronomical Characters of Saffron (Crocus sativus L.) under Biological and Chemical of Phosphorous Fertilizers
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Biofertilizers are an alternative to chemical fertilizers for increasing soil productivity and plant growth in sustainable agriculture. Therefore, it is necessary to determine the effects of biofertilizers on valuable medicinal plants such as saffron. Objective: To determine the effects of chemical and bio-fertilizer phosphorous on quantitative yield and major active components content of saffron (Crocus sativus L.). Methods: This study has been conducted in Absard region, north of Tehran, Iran along 2006-2008 in a randomized complete block design with three replications and four fertilizer treatments. The treatments were p1 (Control or no applying phosphorous fertilizer), p2 (150 kg/ha phosphorous as ammonium phosphate), p3 (100 gr/ha bio-fertilizer as biophosphore) and p4 (a mixture of 50 g/ha bio-fertilizer as biophosphore + 75 kg/ha phosphorous as ammonium phosphate). Results: The treatments had significant effects (p< 0.01) on fresh stigma and style length, number and leaf length, saffron yield (dry weight of stigma and style), and content of safranal, crocine and picrocrocine. Although the yield of stigma and style were not different in p2 (150 kg/ha phosphorous) and p4 (a mixture of 50 g/ha bio-fertilizer as biophosphore + 75 kg/ha phosphorous as ammonium phosphate) treatment, but the application of bio-fertilizer (p3) produced the most saffron yield, addition cause efficiency about 13.77% more than chemical treatment. However, p3 (100 g/ha bio-fertilizer as biophosphore) was the best treatment in respect of picrocrocine content. Also, the maximum content of safranal and crocin was obtained in p4 (a mixture of 50 g/ha bio-fertilizer as biophosphore + 75 kg/ha chemical phosphorous as ammonium phosphate). Conclusion: Application of the chemical/bio- fertilizer increased qualitative and quantitative Yield of saffron. Also, the application of biophosphore can be in order to reduction in application of chemical phosphorous fertilizer in agro-ecosystem which is attitude toward minimizing of environmental pollution and sustainable agriculture.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسنعلی نقدی بادی | naghdi badi h ph d
department of cultivation and development, institute of medicinal plants, acecr
دانشیار پژوهش، گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
حشمت امیدی | omidi h ph d
agriculture college, shahed university, tehran, iran, km 25 of tehran – qom, p.o.box 18155 159, tehran, iran tel amp; fax 98 – 21 - 51213113-4
تهران، دانشگاه شاهد، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت، صندوق پستی 159-18155 تلفن و دورنگار 51213113 - 4 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
علی گلزاد | golzad a m sc student
department of cultivation and development, institute of medicinal plants, acecr
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
حسین ترابی | torabi h ph d
department of cultivation and development, institute of medicinal plants, acecr
استادیار، دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
محمد حسین فتوکیان | mohammad hossein fotookian mh ph d
agriculture college, shahed university
استادیار، دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-86-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات