این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۴۰، صفحات ۸۰-۸۸

عنوان فارسی بررسی اثر آنتی‎اکسیدانی گیاهان عناب، زرشک، خرفه و کنگر بر روی سیستم‎های اکسیداتیو: اکسیداسیون سلول‌های کبدی، همولیز گلبول‎های قرمز و قندی شدن غیر‌آنزیمی هموگلوبین (گلیکوزیلاسیون)
چکیده فارسی مقاله مقدمه: واکنش‎های اکسیداسیون باعث پیشرفت بیماری‎هایی نظیر آترواسکلروز و دیابت می‎شوند. امروزه مشاهده شده است که آنتی‎اکسیدان‎‎ها در کاهش این واکنش‌های اکسیداسیون، پیشگیری و درمان بیماری‌ها نقش دارند. هدف: در این مطالعه اقدام به بررسی اثرات آنتی‎اکسیدانی گیاهان عناب (Ziziphus vulgaris Lam)، زرشـک (Berberis integerima Bunge)، خرفه (Portulaca oleracea L.) و کنگر (Gundelia tournefortti L.) بر روی سیستم‌های اکسیداتیو همولیز گلبول‌های قرمز، گلیکوزیلاسیون غیر آنزیمی هموگلوبین و اکسیداسیون لیپیدی نموده‌ایم. روش بررسی: ابتدا گیاهان مورد بررسی تهیه و پس از شناسایی هرباریومی عصاره‌گیری شد. هپاتوسیت‌های موش تهیه شد و در مجاورت AAPH قرار گرفت و میزان SGOT آزاد شده از هپاتوسیت‎ها درحضور وغیاب عصاره به عنوان یک مارکرپراکسیداسیون لیپیدی اندازه‌گیری شد. میزان گلیکوزیلاسیون هموگلوبین و همولیز گلبول‌های قرمز در حضور و غیاب عصاره‌ها بررسی گشت و میزان درصد مهار اکسیداسیون ‌محاسبه شد. نتایج: در سیستم همولیز گلبولی، گیاهان مورد بررسی به خوبی همولیز گلبول‌های قرمز را مهار نموده‌اند. بیشترین تأثیر بر مهار همولیز گلبول قرمز را گیاه عناب داشته است. گلیکوزیلاسیون هموگلوبین در حضور گیاهان مورد مطالعه به خوبی مهار شده و بیشترین تأثیر بر مهار گلیکوزیلاسیون را گیاه زرشک و کنگر داشته است. پراکسیداسیون لیپیدی در حضور غلظت‌های مختلف گیاه خرفه، زرشک و کنگر به خوبی مهار شده است، در صورتی که گیاه عناب ‌در این سیستم بیشترین خاصیت پراکسیدانی را داشته است. نتیجه‌گیری: گیاهان مورد مطالعه در بعضی غلظت‌ها به خوبی اثرات آنتی‌اکسیدانی نشان دادند بنابراین مطالعه بر روی تاثیر این گیاهان بر برخی از بیماری‌ها از جمله دیابت و آترواسکلروز و بیماری‌های کبدی می‌تواند حایز اهمیت باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌اکسیدان، خرفه،‌ زرشک، عناب، کنگر

عنوان انگلیسی Antioxidant Effect of Ziziphus vulgaris, Portulaca oleracea, Berberis integerima and Gundelia tournefortti on Lipid Peroxidation, Hb Glycosylation and Red Blood Cell Hemolysis
چکیده انگلیسی مقاله Background: Oxidative damage may play a role in the development of atherosclerosis and diabetes mellitus. Antioxidant could help to protect against oxidative stress related disorders. Objective: We studied the antioxidant effects of some plants, namely, Ziziphus vulgaris, Portulaca oleracea, Berberis integerima, Gundelia tournefortti on the above mentioned reactions. Methods: Ethanolic and water extracts of the mentioned plants were prepared in three different concentrations: 2.5, 5 and 10 µg/ml. Hepatocytes of rat were exposed to AAPH. The amount of Serum glutamate oxaloacetate transferase )SGOT( released from membrane lipid peroxidation was also measured in presence and absence of the plant extract. The changes of hemoglobin (Glycosylation( and red blood cell hemolysis were measured in the presence and absence of the extract. The percent of oxidation inhibition was compared with that in control subjects. Results: The results showed all plants had antioxidant effects on hemolysis of red blood cell. The highest extent of hemolysis inhibition of red blood cell was due to Ziziphus. The highest glycosylation inhibition of hemoglobin was shown by Gundelia and Berberis. Portulaca, Gundelia and Berberis decreased SGOT release from hepatocytes, but the least extent of lipid peroxidation inhibition was shown by Ziziphus. Conclusion: This study showed that the plants have an antioxidant effect and they can be probably used as an antioxidant in food supplement in diabetic, atherosclerotic and liver disease patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله احمد موحدیان عطار | a movahedian ataar
department of pharmaceutics, faculty of pharmacy, isfahan university of medical sciences
گروه بیوشیمی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

آزاده اشراقی | a eshraghi
department of pharmaceutics, faculty of pharmacy, isfahan university of medical sciences
اصفهان، خیابان هزارجریب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده داروسازی تلفن 09133152584، نمابر 7922593 0311
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

صدیقه عسگری | s asgari
department of basic sciences, isfahan cardiovascular research center
گروه فارماکوگنوزی، واحد علوم پایه، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، مرکز تحقیقات فیزیولوژی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

غلامعلی نادری | gh naderi
department of basic sciences, isfahan cardiovascular research center
گروه فارماکوگنوزی، واحد علوم پایه، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، مرکز تحقیقات فیزیولوژی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

اکبر بدیعی | a badiee
department of pharmaceutics, faculty of pharmacy, isfahan university of medical sciences
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-155-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات