این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۴۰، صفحات ۹۷-۱۰۶
عنوان فارسی
بررسی تأثیر عوامل محیطی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی کرچک (Ricinus communis L.)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: کرچک (Ricinus communis L.) یکی از مهمترین گیاهان دارویی مورد استفاده در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی بیشتر کشورهای توسعه یافته است. کاربردهای فراوان آن در صنایع مختلف و اخیراً در صنایع غذایی باعث شده است تا پژوهشهای زیادی روی آن انجام گیرد. هدف: بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن دانههای کرچک به دست آمده از مناطق مختلف ایران میباشد، تا بهترین منطقه از نظر خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن کرچک مشخص شود. روش بررسی: پس از این که دانهها در مناطق مختلف کاملاً رسیدند، برداشت شده و به منظور انجام آزمایشها خصوصیات فیزیکوشیمیایی به آزمایشگاه منتقل شدند. آزمایشها شامل روغنگیری با دستگاه سوکسله، اندازهگیری میزان کلروفیل با دستگاه اسپکتروفتومتر، اندازهگیری ضریب شکست روغن به وسیله دستگاه رفراکتومتر، رطوبت روغن، عدد صابونی، عدد اسیدی، عدد پراکسید و عدد یدی به وسیله استانداردهای AOCS بود. نتایج: بررسیها نشان داد که عوامل محیطی اثرات معنیداری بر میزان روغن، رطوبت روغن، عدد اسیدی، عدد پراکسید، عدد یدی، میزان کلروفیل و عدد صابونی روغن دانههای گیاه دارویی کرچک دارد. در نمونههای آنالیز شده محتوای روغن (5/51 - 3/35 درصد)، رطوبت (14/1 - 3/0 درصد)، ضریب شکست (426/1 - 404/1)، میزان کلروفیل (mg Pheophytin/kg oil 40/0 - 16/0)، عدد اسیدی (mg NaOH/g oil 60/0 - 29/0)، عدد پروکسید (meq O2/kg oil 50/0 - 00/0)، عدد صابونی (mg KOH/g Oil 53/178 - 5/164) و عدد یدی (g I2/100 g oil 62/85 - 75/75) بودند. نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده از خصوصیات روغن گیاه دارویی کرچک مناطق مختلف، میتوان عنوان کرد که روغن حاصل از مناطق ارومیه، نظرلو و مرند دارای بیشترین کیفیت میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اقلیم، روغن کرچک، فیزیکوشیمیایی، گیاهان دارویی
عنوان انگلیسی
Effect of Environmental Factors on Physicochemical Properties of Castor Oil (Ricinus communis L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Castor bean (Ricinus communis L.) is one of the most important medicinal plants that used in pharmaceutical, cosmetics and hygienic industries in most of developed countries. The versatile application of castor oil in different industry and recently in food science because of its unique physicochemical properties has led castor oil to be the focus of abundant research projects. Objective: The purpose of this study was to determine, the impact of 7 different climatic conditions in Iran on the castor oil production by castor bean from the standpoints of the quality, oil content and physicochemical properties of castor oil. Methods: Seeds were harvested after ripening and were transferred to laboratory for measurement of physicochemical properties. Tests were included, measurement of either chlorophyll content by spectrophotometer, or refractive index by refractometer, or moisture oil, saponification value, acid value, peroxide value and iodine value by AOCS standards. Results: The results showed that climatic factors had significant effects on oil content, moisture content, acid value, peroxide value, iodine value, chlorophyll content and saponification value. With the analyzed oil samples, oil content, humidity, refractive index, chlorophyll content, saponification value, iodine value, acid value, and peroxide value were respectively determined as 35% - 51%, 0.3% - 1.14%, 1.404 - 1.426, 0.16 - 0.4 mg Phenophytin/ kg Oil, 164 – 1/79 mg KOH/g Oil, 75 - 86 g I2/100 g Oil, 0.29 - 0.6 mg NaOH/g Oil, 0 - 0.5 meq O2/kg oil. Conclusion: Results showed that Urmia, Nazarlu and Marand can be considered for medicinal castor bean plant cultivation for high quality of oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Castor oil, Climate, Medicinal plant, Physicochemical
نویسندگان مقاله
ابوالفضل علی رضالو | a alirezalu
department of horticulture, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran, iran tel 98- 914- 4712921, fax 98- 21- 44196524
تهران، پل نصر، خیابان جلال آل احمد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی تلفن 09144712921، نمابر 44196524 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
کاظم علی رضالو | k alirezalu
department of food science and technology, faculty of agriculture, university of tabriz
گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
قاسم کریم زاده | g karimzadeh
department plant breeding, faculty of agriculture, tarbiat modares university
گروه اصلاح و نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
رضا امیدبیگی | r omidbaigi
department of horticulture, faculty of agriculture, tarbiat modares university
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-156-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات