این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۴۰، صفحات ۱۰۷-۱۱۸
عنوان فارسی
پاسخ فیتوشیمیایی و زراعی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) به کاربرد کودهای زیستی و کود اوره
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: در راستای کشاورزی پایدار، کودهای زیستی به عنوان جایگزین تدریجی کودهای شیمیایی و یا کاهش مصرف این ترکیبات شیمیایی مطرح میباشد. هدف: تعیین اثرات کودهای زیستی (نیتروژنه و سولفوره) و کود شیمیایی اوره بر عملکرد زراعی و دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.). روش بررسی: این تحقیق در 9 تیمار کودی و 3 تکرار در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. تیمارهای این تحقیق عبارت از تیمارهای شاهد (عدم مصرف کود)، سه نوع کود مختلف زیستی هرکدام به میزان 4 و 8 کیلوگرم در هکتار و کود شیمیایی اوره به میزان 75 و 100 کیلوگرم در هکتار بودند. نتایج: تیمارهای کودی بر ارتفاع گیاه، وزن تر و خشک ساقه در هکتار، وزن خشک برگ در هکتار و مقدار منتون اسانس در سطح آماری 5 درصد و بر تعداد برگ در ساقه، وزن تر و خشک برگ در ساقه، عملکرد اسانس در واحد سطح، و مقدار منتول اسانس در سطح آماری 1 درصد، اثر معنیداری داشتند. به طور کلی کمترین عملکرد کمی و کیفی نعناع فلفلی مربوط به تیمار شاهد بود و کودهای زیستی و شیمیایی سبب افزایش عملکرد در گیاه نعناع فلفلی از نظر تمامی صفات مورد مطالعه شدند. بیشترین عملکرد در تیمارهای کود زیستی نیتروکسین و اوره مشاهده شد و از سوی دیگر هم مقدار منتول و منتون اسانس در کود زیستی نیتروکسین 8 کیلوگرم در هکتار به لحاظ آماری تفاوت معنیداری با کود اوره 75 کیلوگرم در هکتار نداشت. نتیجهگیری: مصرف کودهای زیستی، عملکرد کمی و کیفی نعناع فلفلی را افزایش دادند و این کودها میتوانند جایگزین و یا باعث کاهش مصرف کودهای شیمیایی در اکوسیستمهای زراعی شوند که گامی در راستای به حداقل رسانیدن آلودگی محیط و کشاورزی پایدار است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Mentha piperita L.، کودهای زیستی، اسانس، منتون، منتول
عنوان انگلیسی
Phytochemical and Agronomical Response of Peppermint (Mentha piperita L.) to Bio-fertilizers and Urea Fertilizer Application
چکیده انگلیسی مقاله
Background: In order to sustainable agriculture, applications of bio-fertilizers are as a gradual alternative to chemical fertilizers or at least to minimize the levels of these chemical. Objective: To determine the effects of some bio-fertilizers and urea fertilizers on agronomical and pharmaceutical yield of Peppermint. Methods: This study was done in a randomized complete block design (RCBD) with nine treatments and three replications. The treatments were control (no applying fertilizer), three different bio-fertilizers (4 & 8 kg.ha-1 for each one), and chemical urea fertilizer 75 & 100 kg.ha-1. Results: The result showed that fertilizer treatments had significant effects on plant height, stem fresh and dry weight of per ha, dry weight of leaf per ha, menthone content (p< 0.05), leaf number per stem, fresh and dry weight of leaf per stem, essential oil yield per ha, and menthol content (p< 0.01). Generally the lowest qualitative and quantitative yield of peppermint was related to control treatment. However, the application of bio-fertilizers significantly increased the yield in respect of all studied parameters and the highest yield was observed in Nitroxin and urea treatment. So that, the amount of menthone and menthol of essential oil in bio-fertilizer of Nitroxin (8 kg.ha-1) had not significant statistical difference with urea fertilizer (75 kg.ha-1). Conclusion: The application of the bio-fertilizers especially Nitroxin increased qualitative and quantitative yield of peppermint. Then, the application of bio-fertilizers can be used in order to an alternative or reduction in application of chemical fertilizers in agro-ecosystem which is attitude toward the minimize of environmental pollution and sustainable agriculture.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی مهرآفرین | a mehrafarin
department of cultivation and development, institute of medicinal plants, acecr
گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
حسنعلی نقدی بادی | h naghdi badi
department of cultivation and development, institute of medicinal plants, acecr, karaj, iran, p.o.box 31375 1369 tel 98 – 261 - 4764010-19, fax 98 – 261 - 4764021
کرج، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، صندوق پستی 369 – 31375 تلفن 4764010 0261 ، نمابر 4764021 0261
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
میثم پورهادی | m poorhadi
department of horticulture science, karaj branch, islamic azad university iau
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاداسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
ابراهیم هادوی | e hadavi
department of horticulture science, karaj branch, islamic azad university iau
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاداسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
نسرین قوامی | n qavami
department of cultivation and development, institute of medicinal plants, acecr
گروه پژوهشی کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
زهره کدخدا | z kadkhoda
department of pharmacognosy and pharmacy, institute of medicinal plants, acecr
گروه فارماکوگنوزی و داروسازی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-44-61&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات