این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۴۰، صفحات ۱۳۹-۱۴۳

عنوان فارسی اثر عصاره متانولی گیاه درمنه ایرانی (Artemisia persica) بر سینتیک رشد باکتری‌های‌ استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس
چکیده فارسی مقاله مقدمه‌: درمنه (Artemisia) از گیاهان بوته‌ای و شامل چهارصد گونه می‌باشد. گونه A. persica عمدتاً در مناطق شرقی ایران رشد می‌کند. ‌هدف: هدف تعیین اثر ضد‌میکروبی عصاره متانولی گیاه درمنه ایرانی و سینتیک رشد و مرگ باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس وبا سیلوس سوبتیلیس‌ می‌باشد. روش بررسی: پس از تهیه عصاره و مجاورت با دو نوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس انجام شد. تعیین حساسیت میکروب‌ها با غلظت‌های مختلف (5، 25، 100، 150، 200، 300 و 400 میکروگرم بر میلی‌لیتر) عصاره با روش‌ کشت در محیط براث بررسی شد. میزان حداقل غلظت موثر بازدارنده (MIC) و حداقل میزان کشنده (MBC‌) نیز سنجیده شد. نتایج: در سه نوبت کشت استافیلوکوکوس اورئوسMIC برابر 100 و MBC در محدوده 200 میکروگرم در میلی‌لیتر حاصل شد. باسیلوس سوبتیلیسMIC عصاره 150 و 200 ولی‌ MBC عصاره 400 میکروگرم در میلی‌لیتر بوده و سینتیک مرگ باکتری‌های فوق به ترتیب در ساعت 5 و ساعت 4 حاصل شد. اطلاعات در نرم‌افزار SPSS-15 تحلیل شد. با آزمون همبستگی و آزمون T و حد آماری معنی‌دار در این مطالعه 05/0 می‌باشد. نتیجه‌گیری: عصاره متانولی گیاه درمنه ایرانی توانست رشد باکتری‌های ‌استافیلوکوکوس اورئوس را با 100=MIC و 200 میکروگرم بر میلی‌لیترMBC کنترل نماید. در خصوص باسیلوس سوبتیلیس نیز نتایج مشابه بود ولی با دو تفاوت‌ اول آنکه غلظت MBC عصاره برابر 400 میکروگرم در میلی‌لیتر بوده دوم آنکه اثرات ضد‌باکتریایی عصاره نسبت به استافیلوکوکوس اورئوس از نظر زمان تأثیر، کمی زودتر آغاز می‌شود (ساعت 4 در برابر ساعت 5). مجموعه یافته‌ حاکی از تاثیر عصاره درمنه ایرانی در شرایط آزمایشگاهی دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله persica Artemisia‌، تأثیر ضد‌میکروبی، عصاره متانولی

عنوان انگلیسی Effect of Methanol Extracts of Artemisia persica on Kinetic Growth of S. aureus and B. subtilis Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله Background: Artemisia persica is a common species in South East Iran and A. persica is the only species in this genus and the species name persica means from Iran. Objective: Artemisia persica have been used in traditional medicine to treat various infections and inflammations. It is an effective remedy for S. aureus and B. subtilis bacterial infection. Methods: The selected methanol extracts were screened against two strain of bacteria Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis at seven different extracts concentrations (5, 25, 100, 150, 200, 300 and 400 µg/ml) using disc diffusion and wheel assay methods. The minimum inhibitory and bactericidal concentrations (MIC, MBC and Death kinetic) of the active extracts were tested using MH broth-dilution methods. Results: For standard strains of S. aureus the extracts for MIC were range 100 mg/ml and MBC range were 150-200 µg/ml. For B. subtilis standard strain the MIC extracts range were150-200 µg/ml and MBC were 400 µg/ml, Kinetic of death were 4 hours for B. subtilis compared to 5 hours for S. aureus. Conclusion: These results suggest that extracts of Artemisia persica may have the antibacterial activity against some pathogenic bacteria. It has an antibacterial action and inhibiting the growth of Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis and it may be attributed to its content of the artemisinin, tannins, saponin, alfa- pinene and camphor. From this study it can be concluded that many extracts possess antibacterial activity Plant extracts have been used for many pharmaceuticals, alternative medicine and natural therapies.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Artemisia persica, Antibacterial effects, Methanol extract

نویسندگان مقاله محمد نیاکان | m niakan
department of microbiology, medicine faculty, shahed university, tehran, iran, p.o.box 14155-7435 tel 98- 21 - 88964792, fax 98- 21-88966310
تهران، بلوار کشاورز، خیابان عبداله زاده، پلاک 31، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد تلفن 88964792 021 ، نمابر 88966310 021 ، صندوق پستی 7435 - 14155
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

محمدمهدی عطار پوریزدی | mm attar pour yazdi
microbiology department, medicine faculty and herbal medicine research center mprc , university of shahed
گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

جواد صفایی قمی | j safaei ghomi
essential oil research institute, university of kashan, 51167 kashan
پژوهشکده اسانس، دانشگاه کاشان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کاشان (Kashan university)

مرجان خالویی | m khaloei
medical graduate, shahed university
دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

زهرا جعفری | z djafari
essential oil research institute, university of kashan, 51167 kashan
پژوهشکده اسانس، دانشگاه کاشان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کاشان (Kashan university)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-158-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات