این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۳۶، صفحات ۳۴-۴۲

عنوان فارسی بررسی اثر ضد‌باکتریایی اسانس و عصاره آبی گیاهان دارویی بر باکتری‌های عامل شانکر و لکه برگی درختان میوه هسته‌دار
چکیده فارسی مقاله مقدمه: شانکر و لکه برگی باکتریایی درختان میوه هسته‌دار به وسیله باکتری‌های Pseudomonas syringae pv. syringae و Xanthomonas arboricola pv. pruni ایجاد می‌شوند. با توجه به اثرات سوء سموم کشاورزی بر اکوسیستم‌های زیستی استفاده از ترکیبات ضد‌میکربی بی‌خطر از جمله اسانس و عصاره‌های گیاهان دارویی امری ضروری به نظر می‌رسد. هدف: مطالعه اثر ضد‌باکتریایی چهارده اسانس و چهار عصاره آبی گیاهی روی باکتری‌های ذکر شده. روش بررسی: اسانس گیاهان به روش تقطیر با آب استخراج شد. اثر ضد‌میکروبی اسانس‌ها به روش نشر از چاهک در 3 تکرار روی باکتری‌های ذکر شده مورد بررسی و داده‌ها با نرم‌افزار SAS تجزیه شد. نتایج: نتایج نشان دادند که بین اسانس‌ها در بازداری از رشد باکتری‌ها تفاوت معنی‌داری وجود دارد. در باکتری Xap اسانس نعناع، مریم گلی، زیره، کاکوتی و زنیان به ترتیب با میزان بازدارندگی 3/6، 17/6، 77/5، 57/5 و 77/4 سانتی‌متر بالاترین میزان بازدارندگی و اسانس گیاهان بومادران، گشنیز، گلپر و عصاره مریم‌گلی کمترین اثر را نشان دادند. عصاره آبی چریش بیشترین میزان بازدارندگی و عصاره‌های آبی آنغوزه و آویشن هیچ‌گونه تاثیری در رشد باکتری نداشتند. در باکتری Pss اسانس آویشن، زنیان، زیره و نعناع با میزان بازداری از رشد 27/3، 22/2، 17/2 و 2 سانتی‌متر بیشترین اثر و کاکوتی، گشنیز و رزماری دارای اثر متوسط بوده و اسانس مریم‌گلی و آنغوزه تاثیری در جلوگیری از رشد باکتری نداشتند. نتیجه‌گیری: با توجه به اثرات بازدارندگی این اسانس‌ها روی باکتری‌های عامل شانکر و لکه برگی درختان میوه هسته‌دار از این ترکیبات می‌توان در کنار سایر روش‌های کنترل به منظور کاهش مصرف سموم استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antibacterial Effect Essential oil and Extracts of Medicinal Plant on the Causal Agents of Bacterial Canker and Leaf Spot on the Stone Fruit Tree
چکیده انگلیسی مقاله Background: Bacterial canker and leaf spot caused by Pseudomonas syringae pv. syringae (Pss) and Xanthomonas arboricola pv. pruni (Xap) are one of important disease stone fruit tree. Objective: We studied antibacterial activities of fourteen essential oil and four plant extracts on these bacteria. Methods: The assay was carried in Petri dishes containing nutrient agar medium in which there was a well in the center of each Petri dish. These wells filled by 12µl aliquots of the essential oil and extracts. After 48h inoculation of bacteria suspension on the surface medium growth inhibition on zone around the wells was measured. Data analyzed by SAS software. Results: Results showed among essential oil and of plant in inhibition of growth bacteria was significantly difference (p< 0.00001). Essential oil of Mentha piperita, Cuminum cyminum, Ziziphora tenuior, Tarchyspermum copticum and Salvia officinalis whit 6.3, 6.17, 5.77, 5.57, 4.77 cm have almost inhabitation on Xap respectively. Essential oil of Achillea millefolium, Coriandrum sativum, Heracleum persicum and Salvia officinalis extracts showed lowest antibacterial activities. Azadirachta indica extracts showed highest and Ferula assa-foetida and Thymus vulgaris extracts have any antibacterial effect. Essential oil of Thymus vulgaris, Tarchyspermum copticum, Cuminum cyminum and Mentha piperita, have almost inhibition on Pss respectively. Essential oil of Ziziphora tenuior, Coriandrum sativum and Rosmarinus officinalis have medium and Achillea millefolium, Coriandrum sativum and Artemisia annua have lowest activities on Pss and Salvia officinalis, Ferula assa-foetida have any effect on Pss. Conclusion: This study revealed that essential oils of these plants have high antibacterial activities and can be use for control plant disease.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله هادی محمودی | h mahmoudi
gorgan, department of plant pathology, agricultural and natural resources, gorgan, iran, p.o.box 413, tel 98-915-6659851 fax 98-561-2222624
بیرجند، کیلومتر 18 جاده بیرجند - کرمان، مرکز تحقیقات کشاورزی و منایع طبیعی خراسان جنوبی، صندوق پستی 413، تلفن 09156659851، نمابر 2222624 0561

کامران رهنما | k rahnama
department plant pathology, gorgan university of agricultural and natural resources
گروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد علی عربخانی | ma arabkhani
department of plant pathology, gorgan university of agricultural and natural resources
گروه گیاه پزشکی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-182-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات