این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۴، شماره ۳۶، صفحات ۱۲۴-۱۳۵

عنوان فارسی اثر پیشگیرانه‌ی آب سیر بر میزان مصرف غذا و سطوح سرمی گلوکز، کلسترول و تری‌گلیسریدها در موش‌های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
چکیده فارسی مقاله مقدمه‌: دیابت ملیتوس، شرایط افزایش مزمن قند خون است که با خطر ابتلا به آترواسکلروزیس، بیماری‌های کلیوی، آسیب به سیستم‌های بینایی و عصبی همراه است. گیاه دارویی سیر نیز دارای فعالیت‌های متنوع زیستی از جمله فعالیت ضددیابت می‌باشد. هدف: سیر و فرآورده‌های آن در بیماری‌های قلبی - عروقی که جزء عوارض دیابت محسوب می‌شوند، مؤثرند. از آنجا که مطالعات گذشته روی نقش درمانی سیر در دیابت متمرکز بوده‌اند، ما تصمیم گرفتیم اثر پیشگیرانه سیر را بر افزایش لیپیدهای سرم بررسی نماییم. روش بررسی: چهل سر موش صحرایی نر نژاد Wistar در محدوده وزنی 20 ± 250 گرم به 5 گروه تقسیم شدند: 1) گروه کنترل (N)، 2) گروه نرمال + سیر (N+G)، 3) گروه دیابتی (D)، 4) گروه دیابتی + سیر _ قبل (D+Gb): دریافت آب سیر به مدت سه هفته قبل از تزریق استرپتوزوتوسین و ادامه آن برای سه هفته دیگر، 5) گروه دیابتی+ سیر _ بعد (D+Ga): دریافت آب سیر به مدت سه هفته بعد از تزریق STZ. دیابت از طریق تزریق داخل صفاقی STZ به میزان (mg/kg BW 60) ایجاد شد. آب سیر با دوز 1 میلی‌لیتر به ازای هر صد گرم وزن بدن روزانه توسط گاواژ به حیوانات خورانده شد. در پایان دوره شش هفته‌ای آزمایش، میزان مصرف غذا با استفاده از قفس متابولیک و سطح گلوکز، کلسترول و تری گلیسریدهای سرم نیز با روش‌های آنزیمی سنجیده شد. نتایج: وزن بدن در گروه‌های D+Gb و D+Ga در مقایسه با گروه D به طور معنی‌داری (05/0>p) افزایش نشان داد، در حالی‌که، میزان مصرف غذا در همین گروه‌ها نسبت به گروه D، به طور معنی‌داری (0001/0>p) کاهش نشان داد. همچنین، وزن بدن در گروه D+Gb در مقایسه با گروه D+Ga افزایش معنی‌دار (05/0>p) ولی مصرف غذا کاهش معنی‌دار (001/0>p) نشان می‌دهد. سطوح گلوکز، کلسترول و تری‌گلیسریدها به طور معنی‌داری (0001/0>p) در گروه‌های D+Gb و D+Ga نسبت به گروه D کاهش یافت. سطح گلوکز گروه D+Gb با گروه‌هایN و N+G اختلافی نداشت، اما نسبت به گروه D+Ga کاهش معنی‌دار (05/0>p) نشان داد. در گروه D+Gb، سطح کلسترول نسبت به گروه‌هایN و N+G (01/0>p) و سطح تری‌گلیسرید نسبت به گروه‌های N و D+Ga کاهش معنی‌دار (001/0>p) نشان داد. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل پیشنهاد می‌کنند که آب سیر، می‌تواند در پیشگیری از افزایش کلسترول و تری‌گلیسریدهای سرم در موش‌های دیابتی، مفید و مؤثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، سیر، کلسترول، تری‌گلیسرید، موش صحرایی

عنوان انگلیسی Preventive Effect of Garlic Juice on Food Intake and Serum Levels of Glucose, Cholesterol and Triglycerides in Streptozotocin-induced Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background: Diabetes mellitus, a state of chronic hyperglycemia, is associated with high risk of atherosclerosis, renal diseases and nervous system and ocular damage. Garlic as a medicinal plant has shown to have diverse biological activities, including antidiabetic actions. Objective: Garlic and its preparations are affected in cardiovascular diseases which have been caused by diabetes. Since the pervious studies have focused on the therapeutic role of garlic in diabetes, we have decided to investigate the preventive effect of garlic juice on the changes of serum lipids. Methods: Forty male Wistar rats (250 ± 20 g) were divided into five groups as follows. 1) Control group (N), 2) Normal+Garlic group (N+G) received garlic juice for 6 weeks, 3) Diabetic group (D) was injected with STZ [60 mg/kg BW, i.p.], 4) Diabetic+Garlic_before group (D+Gb) received garlic juice for 3 weeks before STZ injection and continued for another 3 weeks, 5) Diabetic+Garlic_after group (D+Ga) received garlic juice for 3 weeks after injected with STZ. Garlic juice was given by gavage (1ml/100g BW/day). At the end of experimental period, food intake measured by metabolic cages and serum levels of glucose, cholesterol and triglycerides were assessed by enzymatic methods. Results: D+Gb & D+Ga groups in comparison with D group showed significant increases (p< 0.05) in the body weights and significant decreases (p< 0.0001) in food intake. D+Gb group in comparison with D+Ga group, showed significant increase (p< 0.05) in the body weights and significant decrease (p< 0.001) in food intake. In D+Gb & D+Ga groups, glucose, cholesterol and triglycerides levels in comparison with D group showed significant decreases (p< 0.0001). In D+Gb group, glucose levels have no significant difference with N and N+G groups, but in comparison with D+Ga group showed significant decrease (p< 0.05). In D+Gb group, serum level of cholesterol in comparison with N and N+G groups (p< 0.01) and serum level of triglycerides in comparison with N and D+Ga groups showed significant decreases (p< 0.001). Conclusion: These results suggest that garlic juice could influence in prevention against increases of cholesterol and triglycerides in diabetic rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diabetes, Garlic, Cholesterol, Triglycerides, Rat

نویسندگان مقاله فاطمه مسجدی | f masjedi
department of biology, faculty of sciences, shahid bahonar university
دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

علی گل | a gol
department of biology, faculty of sciences, shahid bahonar university, kerman, iran, tel amp; fax 98 - 341 - 3222032
کرمان، انتهای بلوار ٢٢ بهمن، مجتمع دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی تلفن و نمابر 3222032 0341
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

شهریار دبیری | sh dabiri
department of pathology, afzalipour medical school
دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-153-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات