این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۳۲، صفحات ۲۵-۳۲
عنوان فارسی
اندازهگیری و بررسی میزان اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ در گونههای مهم جنس کتان (Linum spp.)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: اسیدهای چرب لینولنیک اسید (امگا 3) و لینولئیک اسید (امگا 6) جزء اسیدهای چرب ضروری میباشند که بدن قادر به سنتز آنها نبوده و باید از طریق غذاهای مصرفی تامین شوند. علاوه بر این ویژگیهای دارویی به ویژه ضدسرطانی این اسیدهای چرب چندین بار توسط محققین به اثبات رسیده است. هدف: این تحققیق با هدف تعیین میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 گونههای وحشی و زراعی جنس کتان (L. nodiflorum L.، L. mucronatum Bertol.، L. bienne Mill.، L. austriacum L.، strictum L.، L. usitatissimum L.) انجام گرفت. روش بررسی: دانهها به صورت محدود از مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان آذربایجان غربی تهیه و کشت شدند. برای استخراج و اندازه گیری چربی از روش Leiboritz و برای آنالیز اسیدهای چرب از کروماتوگرافی گازی استفاده شد. نتایج: میزان اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و امگا 6 در اغلب گونههای وحشی و زراعی مورد مطالعه جنس کتان بسیار بیشتر از (چندین برابر) مقدار این اسیدهای چرب حیاتی در دانههای روغنی رایج کشت شده نظیر کلزا و آفتابگردان بود، همچنین میزان اسید چرب امگا 6 در همه گونههای وحشی مورد مطالعه جنس کتان بیشتر از میزان این اسید چرب ضروری در گونه زراعی کتان مشاهده شد. نتیجهگیری: در این بررسی برتری کمی و کیفی روغن کتان روغنی نسبت به روغن سایر دانههای روغنی به دلیل میزان قابل ملاحظه روغن و اسیدهای چرب امگا 3 آن به اثبات رسید که براساس تحقیقات بیوتکنولوژیکی و با استفاده از گونههای وحشی کتان میتوان با افزایش میزان اسیدهای چرب امگا 6 روغن کتان روغنی بر کیفیت آن افزود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کتان، روغن، لینولنیک اسید، لینولئیک اسید
عنوان انگلیسی
Measuring and Investigation of Omega 3 and 6 Fatty acids in Species of Linum ssp.
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Linolenic acid (omega 3) and Linoleic acid (omega 6) are essential fatty acids that our body cannot synthesis them, so these fatty acids should be taken via foods. Objective: The aim of this study was measuring of omega 3 and omega 6 fatty acids in species of linum ssp. Methods: Seed samples of Linum ssp. including: L. usitatissimum L., L. strictum L., L. mucronatum Bertol, L. nodiflorum L., L. bienne Mill and L. austriacum L. were selected from Agricultural source researches center of West Azarbaijan and grown in its research farm. Oil content was measured using Leiboritz method in three replications. The amounts of fatty acids were detected and measured by gas chromatography. Results: This study indicated all of investigated Linum species except one species, had more amounts of omega 3 fatty acids content than other oilseeds and all of the wild Linum species had more amounts of omega 6 fatty acids content in comparison with crop species. Conclusion: Oil of the crop Linum had better quality and quantity than oil of the other oil seeds, also these wild species were suitable cases for biotechnological projects and elevate amounts of omega 6 essential fatty acids of crop species.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Linum ssp., Oil, Linolenic acid, Linoleic acid
نویسندگان مقاله
معصومه رنجزاد | m ranjzad
department of biology, faculty of science, university of urmia, urmia, iran, p.o.box 57159-4 4931 tel 98-441- 3457920, fax 98-441-3459714
ارومیه، دانشگاه ارومیه، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی صندوق پستی 4931 4 - 57159، تلفن 3457920 0441 ، نمابر 3459714 0441
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مسعود خیامی | m khayyami
department of biology, faculty of science, university of urmia, urmia
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
اسدلله اسدی | a asadi
department of biology, faculty of science, university of mohaghegh ardabili, ardabil
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-228-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
biology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات