این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های علوم دامی، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۱۸۹-۲۰۲

عنوان فارسی اثراسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita) بر لاکتوباسیل‌های جدا شده از شکمبه گاو
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعاتی: اسانس برخی گیاهان فعالیت ضد میکروارگانیزمی دارد. هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثر اسانس گیاه نعناع فلفلی بر لاکتو‌‌باسیل‌‌های جداسازی شده از شکمبه گاو به منظور مطالعه امکان کنترل اسیدوز از طریق کاهش این میکروارگانیزم‌ها انجام شد. روش‌ کار: نمونه مایع شکمبه از شکمبه گاوهایی که با جیره حاوی 65%کنستانتره و 35 % علوفه تغذیه شده بودند جمع‌آوری و صاف گردید. به‌منظور جداسازی لاکتوباسیلها در سطح جنس از محیط اختصاصی MRS استفاده گردید و انتخاب کلنی‌ها بر اساس اندازه و مورفولوژی و تست‌های کاتالاز و اکسیداز و رنگ‌آمیزی گرم انجام گرفت. سپس تست‌های بیوشیمیایی تخمیر قندها و هیدرولیز آرژنین و تولید  CO2از گلوکز انجام شد. به منظور بررسی تأثیر اسانس نعناع فلفلی بر لاکتوباسیل‌های جداسازی شده و لاکتوباسیلوس پلنتارم ابتدا اسانس گیاه بوسیله دستگاه کلونجر استخراج شد و سپس اثر آن به کمک روش ایجاد حلقه در آگار و اندازه‌گیری قطر هاله عدم رشد انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 16 گونه لاکتوباسیلوس بود که در معرض غلظت ثابتی از اسانس خالص نعناع فلفلی وآب مقطر (شاهد) قرار گرفتند. نتایج: تعداد 36 کلنی  مربوط به جنس لاکتوباسیلها جداسازی و شناسایی گردید که در15گروه در سه طبقه تقسیم بندی شدند. لاکتوباسیل‌های هتروفرمنتیتیو با 58% فراوانی بیشتری نسبت به لاکتو باسیل‌های هموفرمنتیتیو با 42% داشتند. اسانس نعناع بر تمام باکتری‌های آزمایش شده اثر مهاری داشت. نتیجه گیری نهایی: اسانس گیاه نعناع فلفلی اثر معنی‌داری (05/0p≤) بر کاهش رشد لاکتوباسیل‌ها در محیط آزمایشگاه داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس، شکمبه، لاکتو باسیلوس، نعناع فلفلی،

عنوان انگلیسی Effect of Menth piperita essential oil on bovin ruminal isolated Lactobacillus
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ستاره نبی زاده اصل | nabizade asl
گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

رضا ولی زاده |
گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6637_405706bb06fdf5d07ed276735bcbf240.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-460427.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات