این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های علوم دامی، جلد ۲۶، شماره ۴، صفحات ۷۳-۸۷

عنوان فارسی اثرات افزودن اسیدفولیک و روی بر محتوی ۵-متیل تتراهیدروفولات زرده، کیفیت تخم مرغ و عملکرد مرغ‌های تخمگذار
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعاتی: ریز مغذی­هایی مثل اسیدفولیک و روی نقش مهمی در افزایش محتوای 5-متیل تتراهیدروفولات تخم مرغ دارند. هدف: این مطالعه برای ارزیابی اثرات اسیدفولیک و روی بر محتوی 5-متیل تتراهیدروفولات زرده، کیفیت تخم­مرغ و عملکرد مرغ تخمگذارسویه­های-لاین 36W از 52 تا 58 هفتگی صورت گرفت. روش کار: جیره­های آزمایشی با 3 سطح روی (100، 130و160 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و 4 سطح اسیدفولیک (0، 5، 10و 15 میلی گرم در کیلوگرم جیره) تنظیم و آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 4×3 اجراء شد. نتایج: درصد تولید تخم مرغ، توده تخم­مرغ و ضریب تبدیل خوراکی بطور معنی­داری تحت تاثیر سطوح مختلف اسیدفولیک (5، 10و 15میلی­گرم در کیلوگرم جیره ) و درصد تولید تخم­مرغ، توده تخم­مرغ و مصرف خوراک تحت تأثیر روی (سطح 160میلی­گرم در کیلوگرم جیره) بهبود یافت. مقاومت پوسته تخم­مرغ تحت تاثیر اسیدفولیک قرار نگرفت ولی ضخامت پوسته بطور معنی­داری با افزایش اسیدفولیک کاهش یافت (05/0 >P). خصوصیات کیفی تخم­مرغ تحت تاثیر سطوح مختلف روی جیره قرار نگرفت. مکمل­سازی جیره مرغهای تخمگذار با اسیدفولیک در سطوح 0، 5، 10و 15 میلی­گرم در کیلوگرم جیره باعث افزایش معنی­دار میزان 5-متیل تتراهیدروفولات تخم­مرغ به ترتیب 3/2، 77/23، 49/48و 53/54 میکروگرم شد (02/0> P). همچنین سطح 5-متیل تتراهیدروفولات زرده بطور معنی­داری تحت تاثیر سطح روی جیره قرار گرفت وبیشترین میزان فولات زرده در زرده مرغهای تغذیه شده با 130 میلی­گرم در کیلوگرم روی در جیره مشاهده شد (05/0P<). نتیجه­گیری نهایی: به طور کلی، نتایج تحقیق نشان داد که اسیدفولیک و روی افزوده شده در جیره مرغهای تخمگذار نه تنها باعث بهبود عملکرد می­شود بلکه افزایش محتوی فولات تخم­مرغ را نیز باعث می­گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدفولیک، روی، 5-متیل تتراهیدروفولات، زرده، تخم مرغ،

عنوان انگلیسی The effects of dietary folic acid and zinc on yolk 5-methyltetrahydrofolate content, laying hens performance and egg quality
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ستار باقری |
1 دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

حسین جانمحمدی |
استاد گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

رامین ملکی |
3 استادیارپژوهشی جهاددانشگاهی استان آذربایجان غربی

علیرضا استاد رحیمی |
استاد مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

روح الله کیانفر |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6096_121e189ac2e62119e703266b861ba257.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-460439.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات