این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۶، شماره ۴، صفحات ۷۳-۸۷
عنوان فارسی
اثرات افزودن اسیدفولیک و روی بر محتوی ۵-متیل تتراهیدروفولات زرده، کیفیت تخم مرغ و عملکرد مرغهای تخمگذار
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: ریز مغذیهایی مثل اسیدفولیک و روی نقش مهمی در افزایش محتوای 5-متیل تتراهیدروفولات تخم مرغ دارند. هدف: این مطالعه برای ارزیابی اثرات اسیدفولیک و روی بر محتوی 5-متیل تتراهیدروفولات زرده، کیفیت تخممرغ و عملکرد مرغ تخمگذارسویههای-لاین 36W از 52 تا 58 هفتگی صورت گرفت. روش کار: جیرههای آزمایشی با 3 سطح روی (100، 130و160 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و 4 سطح اسیدفولیک (0، 5، 10و 15 میلی گرم در کیلوگرم جیره) تنظیم و آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 4×3 اجراء شد. نتایج: درصد تولید تخم مرغ، توده تخممرغ و ضریب تبدیل خوراکی بطور معنیداری تحت تاثیر سطوح مختلف اسیدفولیک (5، 10و 15میلیگرم در کیلوگرم جیره ) و درصد تولید تخممرغ، توده تخممرغ و مصرف خوراک تحت تأثیر روی (سطح 160میلیگرم در کیلوگرم جیره) بهبود یافت. مقاومت پوسته تخممرغ تحت تاثیر اسیدفولیک قرار نگرفت ولی ضخامت پوسته بطور معنیداری با افزایش اسیدفولیک کاهش یافت (05/0 >P). خصوصیات کیفی تخممرغ تحت تاثیر سطوح مختلف روی جیره قرار نگرفت. مکملسازی جیره مرغهای تخمگذار با اسیدفولیک در سطوح 0، 5، 10و 15 میلیگرم در کیلوگرم جیره باعث افزایش معنیدار میزان 5-متیل تتراهیدروفولات تخممرغ به ترتیب 3/2، 77/23، 49/48و 53/54 میکروگرم شد (02/0> P). همچنین سطح 5-متیل تتراهیدروفولات زرده بطور معنیداری تحت تاثیر سطح روی جیره قرار گرفت وبیشترین میزان فولات زرده در زرده مرغهای تغذیه شده با 130 میلیگرم در کیلوگرم روی در جیره مشاهده شد (05/0P<). نتیجهگیری نهایی: به طور کلی، نتایج تحقیق نشان داد که اسیدفولیک و روی افزوده شده در جیره مرغهای تخمگذار نه تنها باعث بهبود عملکرد میشود بلکه افزایش محتوی فولات تخممرغ را نیز باعث میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدفولیک، روی، 5-متیل تتراهیدروفولات، زرده، تخم مرغ،
عنوان انگلیسی
The effects of dietary folic acid and zinc on yolk 5-methyltetrahydrofolate content, laying hens performance and egg quality
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ستار باقری |
1 دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
حسین جانمحمدی |
استاد گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
رامین ملکی |
3 استادیارپژوهشی جهاددانشگاهی استان آذربایجان غربی
علیرضا استاد رحیمی |
استاد مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
روح الله کیانفر |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6096_121e189ac2e62119e703266b861ba257.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-460439.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات