این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های علوم دامی، جلد ۲۶، شماره ۴، صفحات ۱۱۱-۱۲۰

عنوان فارسی اثر عصاره مرزنجوش به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی بر کیفیت اسپرم منجمد-یخ گشایی شده قوچ
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعاتی: در فرآیند انجماد-یخ­گشایی اسپرم استرس اکسیداتیو موجب کاهش تحرک، زنده­مانی، عملکردهای غشایی و در نهایت باروری سلول­های اسپرم می­شود. هدف: هدف این مطالعه بررسی تأثیر عصاره گیاه مرزنجوش به عنوان آنتی­اکسیدان طبیعی بر کیفیت اسپرم قوچ پس از یخ گشایی بود. روش کار: در این تحقیق از پنج رأس قوچ قزل دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرم­گیری شد. به منظور از بین بردن اثرات فردی دام­ها انزال­ها آنها به نسبت مساوی با هم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره گیاه مرزنجوش (صفر،  100، 150، 250 میکرو­لیتردر میلی لیتر) به رقیق کننده بر پایه زرده تخم­مرغ- تریس افزوده شد. نمونه­ها بعد از طی مراحل سردسازی و پر شدن در پایوت­ها، در بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در ازت مایع نگهداری شدند. نتایج: افزودن 150 میکرولیتر در میلی­­لیتر عصاره مرزنجوش باعث بهبود (05/0(P< صفت تحرک پیش­رونده نسبت به گروه شاهد شد ولی در سایر صفات حرکتی، زنده­مانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی بهبود معنی­داری را نسبت به گروه شاهد به همراه نداشته است. به کارگیری سطح 250 میکرولیتر در میلی­­لیتر عصاره این گیاه موجب کاهش معنی­دار (05/0(P< صفات زنده­مانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی نسبت به گروه شاهد شد. استفاده از سطح 150 عصاره مرزنجوش غلظت تولید مالون دی آلدهید را نسبت به گروه شاهد و سطح 250 کاهش داد (05/0(P<. نتیجه­گیری: داده­های حاصل از آنالیز آماری نشان داد که افزودن عصاره مرزنجوش به رقیق کننده منی باعث بهبود اکثر پارامترهای تحرکی اسپرم قوج قزل، بعد از یخ گشایی شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of Origanum Vulgare extract as natural antioxidant on quality cryopreserved ram sperm
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین دقیق کیا | daghigh kia
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

فاطمه صادقی صادق آباد | sadeghi sadegh abad
2 دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

حمید محمدزاده |
استادیارگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

حسین واثقی دودران |
3 دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

ایرج اشرفی |
3 دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6099_e95d773953b60df59fba1fd590f60e35.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-460442.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات