این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های علوم دامی، جلد ۲۶، شماره ۴، صفحات ۱۴۱-۱۴۹

عنوان فارسی تاثیر نعناع خشک شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پروفایل چربی خون جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعاتی: نعناع گیاهی علفی است که افزودن آن در جیره باعث بهبود عملکرد طیور گوشتی خواهد شد. هدف: این آزمایش جهت بررسی اثرات سطوح مختلف پودر نعناع خشک شده (1، 5/1 و2 درصد) و آویلامایسین (15 قسمت در میلیون) بر عملکرد، پروفایل چربی خون و خصوصیات لاشه جوجه­های گوشتی انجام شد. روش­کار: برای این آزمایش تعداد 300 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به 5 گروه با 5 تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. همۀ پرندگان جیرۀ آغازین ( از 1 تا 21 روزگی) و پایانی (از 22تا42 روزگی( مشابه ولی با سطوح متفاوت پودر نعناع و یا آویلامایسین را دریافت کردند. نتایج: درآنالیز­های آماری تاثیر سطوح نعناع برمصرف خوراک و افزایش وزن جوجه­های گوشتی دردوره­های آزمایشی معنی­دار نبود. اما در سطح 2 درصد نعناع، بهبود معنی­دار در ضریب­تبدیل خوراک نسبت به تیمارهای دیگر و گروه شاهد درکل دورۀ آزمایشی مشاهده شد (05/0>P). استفاده از سطح 2 درصد پودر نعناع به طور معنی­داری وزن نسبی طحال و بورس فابرسیوس را افزایش داد (05/0>P). استفاده از سطوح مختلف پودر نعناع و آویلامایسین تاثیر معنی­داری بر هیچکدام از فراسنجه­های خونی در دوره­ی آغازین نداشت (05/0P). نتیجه­گیری نهایی: به طور کلی بر اساس نتایج آزمایش اخیر، استفاده از بالاترین سطح پودر نعناع (2 درصد)، ضریب تبدیل خوراک و میزان کلسترول و چربی­های مضر خون را کاهش داده و وزن اندام­های ایمنی جوجه­های گوشتی را افزایش داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of dried mint on performance, carcass characteristics and blood lipid profile of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله یونس رستمی |
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

رامین نجفی |
2 استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

خسرو پارسایی مهر |
3 کارشناس ارشد ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

سعید حسین زاده |
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6100_9e7aa94cf3a84e1433e1ddc8af05b16c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-460443.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات