این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۶، شماره ۴، صفحات ۵۹-۷۰
عنوان فارسی
بررسی اثرات سطوح مختلف ویتامین E و نانوسلنیوم بر فراسنجههای کیفی اسپرم خروس نژاد لگهورن طی نگهداری در دمای C◦۴
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: استفاده از آنتی اکسیدانها سبب کاهش آسیبهای وارده به سلول اسپرم طی سرد سازی میشود. هدف: این پژوهش به منظور افزایش خصوصیات کیفی منی خروس توسط ویتامین E و نانوسلنیوم طی فرآیند سردسازی در دمای 4 درجه سانتیگراد انجام پذیرفت. روش کار: منی جمعآوری شده از 20 خروس نژاد لگهورن سفید، با رقیق کنندهی بدون آنتی اکسیدان (شاهد) و یا دارای 5 (E5) و10 (E10) میکروگرم ویتامین E در هر میلیلیتر، یا 5/0 % (NS0.5)، 1 % (NS1) و 2 % (NS2) نانوسلنیوم رقیق شده و در دمای C◦4 در یخچال قرار گرفتند. خصوصیات کیفی اسپرمها شامل زندهمانی، درصد تحرک کل و پیشرونده، سلامت غشای پلاسمایی، درصد اسپرمهای ناهنجار در زمانهای صفر، 24، 48 و72 ساعت طی فرآیند سردسازی و میزان مالون دیآلدهید در پایان آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: درصد زندهمانی، تحرک کل و پیشرونده و همچنین سلامت غشای سیتوپلاسمی اسپرمها در اثر گذر زمان کاهش معنیداری داشت (05/0P<). همچنین درصد اسپرمهای ناهنجار در طی آزمایش روند افزایشی داشته است (05/0P<). با این وجود افزودن سطوح مختلف ویتامین E و نانوسلنیوم موجب افزایش درصد زندهمانی، درصد اسپرمهای با جنبایی پیشرونده و غشای پلاسمایی سالم در زمانهای 24، 48 و 72 ساعت نسبت به تیمارشاهد شده است (05/0P<). همچنین درصد اسپرمهای متحرک در زمان 48 ساعت در تیمارهای E5و E10 ( به ترتیب 91/67 % و 84/69 %) ودر زمان 72 ساعت در تیمار E10(73/56 %) نسبت به سایر تیمارها افزایش معنیداری داشته است (05/0P<). درصد اسپرمهای ناهنجار در زمان 24 ساعت در تیمار E10(12%) و در زمان 72 ساعت در تیمارهای E5(92/17) و E10(99/17) کمتر از سایر تیمارها بود (05/0 P<). همچنین تیمار NS2در زمان 72 ساعت بیشترین درصد اسپرمهای ناهنجار (53/21%) را نسبت به سایر تیمارها دارا بود (05/0 P<). میزان پراکسیداسیون لیپیدها (nmol/ml) نیز در تیمارهای E5(04/3)، E10(34/3)، NS0.5(24/3) و NS1(30/3) کمتر از گروه شاهد (41/4) بود (05/0P<). نتیجهگیری نهایی: نتایج نشان دادند که افزودن سطوح ویتامین E (µg/ml 5 و 10) و نانوسلنیوم (5/0 و 1 درصد) موجب بهبود کیفیت و کاهش آسیبهای اکسیداتیو اسپرم در طی سردسازی نسبت به گروه شاهد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation the effects of different levels of vitamin E and Nano Selenium on sperm quality parameters of Leghorn rooster during chilled storage on 4◦C
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سروش صفا |
1 دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
غلامعلی مقدم |
2 استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
رضی الله جعفری جوزانی | jafari jozani
3 دانشیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
حسین دقیق کیا | daghigh kia
2 استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
حسین جانمحمدی |
2 استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
ذبیح اله نعمتی |
4 استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی اهر، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6103_b1709dd9992b5e2825793d952baa74ba.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-460445.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات