این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های علوم دامی، جلد ۲۶، شماره ۴، صفحات ۱-۱۸

عنوان فارسی تأثیر استفاده از تفاله‌زیتون بر قابلیت‌هضم، خصوصیات تخمیری و جمعیت پروتوزوآی شکمبه گوسفندان عربی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعاتی و هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر غلظت­های مختلف نانوسلنیوم محلول در آب آشامیدنی بر عملکرد، جمعیت باکتریایی ایلئوم، خصوصیات استخوان درشت­نی، برخی فراسنجه­های خونی و کیفیت بستر جوجه­های گوشتی انجام شد. روش کار: بدین منظور، از 176 قطعه جوجه چهارده روزه (راس 308) در قالب یک طرح پایه کاملاً تصادفی با 4 تیمار (شامل سطوح 0، 1/0، 2/0 و 3/0 میلی‌گرم نانوسلنیوم محلول در آب)، 4 تکرار و 11 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 28 روز استفاده شد. نتایج: نتایج به‌ دست آمده نشان داد که استفاده از سطوح یاد شده نانوسلنیوم موجب افزایش مصرف خوراک، افزایش وزن روزانه و نیز تغییر معنی­داری در ضریب تبدیل غذایی نگردید (05/0P). از نظر شاخص­های استخوان درشت­نی، از نظر درصد ماده­ی خشک، طول، حجم، قطر اپی­فیز پروکسیمال و قطر ­دیافیز، تفاوت معنی‌داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P). افزایش سطوح مختلف نانوسلنیوم در مقایسه با گروه شاهد، اثر معنی­داری بر pH و درصد رطوبت بستر در سن 21 روزگی و  pH بستر در سن 42 روزگی نداشتند (05/0P).  بالاترین سطح فعالیت آنزیم کبدی آلانین­آمینوترانسفراز در جوجه­های دریافت کننده 2/0 میلی‌گرم نانوسلنیوم محلول در آب و کم­ترین سطح فعالیت آنزیم آلانین­آمینوترانسفراز نیز در جوجه­های گروه شاهد مشاهده گردید (05/0>P). همچنین فعالیت آنزیم آلکالین­فسفاتاز در جوجه­های دریافت کننده  سطح 1/0 میلی‌گرم نانوسلنیوم محلول در آب­، به طور معنی داری کمتر از جوجه­های گروه شاهد بود (05/0>P). نتیجه­گیری نهایی: بر اساس نتایج این آزمایش استفاده از نانوسلنیوم محلول در آب در سطح 3/0 میلی­گرم در لیتر، اثرات مطلوبی بر برخی از شاخص­های استخوان درشت­نی و آنزیم‌های آسپارتات­آمینوترانسفرازو آلکالین­فسفاتاز در جوجه­های گوشتی دارد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect using of olive pulp on digestibility, fermentation characteristics and rumen protozoa population of Arabi sheep
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله آزاده گراوند |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

مرتضی چاجی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

محسن ساری |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

طاهره محمدآبادی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)


نشانی اینترنتی http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6177_49f3d40a7acd5bcf5d7e97fa67cfab43.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-460452.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات