این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۴، شماره ۳۲، صفحات ۵۳-۵۹
عنوان فارسی
بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره آبی قارچGanoderma lucidum Karst. (Basidiomycota) از ایران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گونه Ganoderma lucidum متعلق به خانواده Ganodermataceae یکی از قارچهای دارویی شناخته شده است، که دارای خواص دارویی مختلفی چون: کاهش فشار و قند خون، تقویت سیستم ایمنی، خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی میباشد. هدف: با توجه به خواص دارویی متعدد نسبت داده شده به این قارچ و کمبود تحقیقات پیرامون Ganoderma lucidum ایرانی این مطالعه انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه خواص آنتیباکتریال عصاره آبی Ganoderma lucidum با چهار غلظت (،،، میلیگرم در میلیلیتر) علیه سه گونه باکتری استاندارد گرم مثبت Bacillus subtilis، Staphylococcus aureus، Entrococcus feacalis و دو گونه باکتری استاندارد گرم منفی Pseudomonas aeroginosa وEscherichia coli به روش Disk diffusion مورد بررسی قرار گرفت. پلی ساکاریدهای تام موجود در عصاره آبی با روش فنول سولفوریک اسید اندازهگیری شد و جهت تعیین و شناسایی کیفی قندهای موجود در عصاره آبی از گاز کروماتوگرافی متصل به طیفسنج جرمی2 استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که این عصاره دارای خواص ضدباکتریایی بر علیه باکتری گرم منفی Pseudomonas aeroginosa در غلظت میلیگرم در میلیلیتر میباشد. میزان پلی ساکارید تام در عصاره آبی /gmg / تعیین شد و مونوساکاریدهای موجود در عصاره شناسایی شدند. نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق، این گونه به میزان قابل توجهی پلی ساکارید در ساختمان سلولی خود دارد که از آن می توان جهت مصارف دارویی منسوب به پلی ساکارید بهره جست، ولی جهت مصارف ضدباکتریایی به علت خاصیت ضعیف مهار رشد باکتری توصیه نمیشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Antibacterial Activity of Aqueous Extract of Ganoderma lucidum Karst. (Basidiomycota) from Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Ganoderma lucidum belongs to Ganodermataceae family and is a famous medicinal fungus with medicinal properties like antidiabetic, antihypertension, immunomodulating, antiviral and antibacterial effects. Objective: Due to its great medicinal effect and lack of investigation on Iranian species, this study was performed. Methods: In this study, we have investigated antibacterial activity of aqueous extract at four concentrations (50, 125, 250, 500 mg ml-1) against 3 standard Gram positive bacteria (Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Entrococcus fecalis) and 2 standard Gram negative bacteria (Pseudomonas aeroginosa and Escherichia coli) by using Disk diffusion method. Total polysaccharide of the aqueous extract and sugar composition were analyzed by phenol sulfuric acid method and GC/MS, respectively. Results: The results indicated that the aqueous extract had antibacterial effect against Pseudomonas aeroginosa at concentration of 500 mg ml-1. The polysaccharide content was 37.751 mg g-1 and the monosaccharide’s constituents were identified. Conclusion: Based on this finding the fungus contains a great amount of polysaccharides that can be use for medicinal properties, but it is not recommended for antibacterial usage according to its weak inhibitory activity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیه کی پور سنگسری | s keypour sangesari
bioscience faculty, shahid beheshti university, evin, tehran, iran, p.o.box 19839-63113 tel amp; fax 98 – 21 - 22431664
تهران، اوین، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده زیست شناسی، کدپستی ٦٣١١٣ - ١٩٨٣٩ تلفن 22431664 021 ، نمابر 22431664 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
حسین ریاحی | h riahi
2- plant biology department, bioscience faculty, shahid beheshti university, evin, tehran
استاد، گروه زیست شناسی گیاهی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
حسن رفعتی | h rafati
3- phytochemistry department, medicinal plants and drugs research institute, shahid beheshti university, evin
استادیار، گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان دارویی، دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
محمد فتی مراد علی | m f moradali
4- microbial biotechnology and biosafety department, agricultural biotechnology research institute of iran
کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
نشانی اینترنتی
http://www.jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-91-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
biology|
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات